SYK: Line Marie Gulliksen, til venstre, var syk og stilte ikke til start. Dermed ble det enda vanskeligere for Hitec i Vårgårda. Foto: Carl Fredrik Heine

Hitec sjanseløse i Vårgårda

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 11.08.18 14:54

Del på    

Boels-Dolmans tok sin tredje strake seier i Vårgårda.

De dårlige nyhetene for Team Hitec Products-Birk Sport kom allerede før start. Line Marie Gulliksen hadde ikke noe godt EM, hvor et teknisk uhell gjorde at hun måtte sykle store deler av tempoen i regntunge Glasgow på landeveissykkel. Til lagtempoen i Vårgårda ble den norske tempomesteren syk og Hitec stilte derfor kun med fem av seks mulige ryttere.

I en lagtempo er det selvsagt en stor ulempe å være én rytter mindre og spesielt med en såpass temposterk rytter som Gulliksen ute. Dermed var det Susanne Andersen, Thea Thorsen, Vita Heine, Julie Meyer Solvang og Nina Kessler som kjørte for Hitec.

Allerede på den første mellomtiden var det norske laget ett minutt bak lederlaget Team Virtu på et tidspunkt hvor kun tre lag hadde vært gjennom punktet etter 16 kilometer. Avstanden ble noe stabilisert til andre mellomtid etter 32 kilometer, hvor de var 1’11 bak. I mål, etter 42,5 kilometer, stoppet klokka på 57 minutter og 47 sekunder, en tid som var 1’45 dårligere enn Team Virtu.

Hitec ble nummer ni i 2012, 2013, 2014, 2015 og 2017 (med 13. plass i 2016), men denne gangen endte de helt nede på 16. plass. Det norske laget hadde kun Astana bak seg på resultatlista.

Boels-Dolmans fikk VM-revansj

Vårgårda denne lørdagen var preget av vekslende regn og vind. Ut til første mellomtid var det medvind, hvor vinden tidlig i rittet var markant. Team Virtu hadde også den soleklart beste tiden på den første mellomtiden etter at alle lagene hadde passert, 45 sekunder foran WiggleHigh5.

Men det betydde også mer motvind inn igjen mot Vårgårda. Ved andre mellomtiden hadde mye endret seg og plutselig var Virtu nede på åttendeplass, nå 1’52 bak regjerende verdensmester Team Sunweb.

Og nå var det jevnt i kampen om seieren. Sunweb var kun seks sekunder foran Boels-Dolmans og 25 sekunder foran Cervélo Bigla. Til mål økte Sunweb ledelsen til Cérvelo Bigla til 31 sekunder, men som siste startende lag ventet fremdeles trusselen fra Boels-Dolmans.

Det nederlandske laget vant lagtempoen i Vårgårda i 2016 og 2017 og ble også verdensmestere i lagtempo i 2016. Men i Bergen i fjor var det altså Sunweb som tok over tronen og vant med tolv sekunder. Det var tydeligvis et nederlag Boels-Dolmans ikke ønsket å gjenta, for med en råsterk avslutning både hentet de inn og passerte Sunweb. Til slutt var de 16 sekunder foran Sunweb og vant med tiden 53’08.

Boels-Dolmans lag på lørdag bestod av Anna van der Breggen, Chantal Blaak, Amy Pieters, Amalie Dideriksen, Karol-Ann Canuel og Christine Majerus,

Tagget med: , ,

Les også disse