TIL HITEC: Mieke Kröger (til høyre) sammen med lagvenninne Marta Bastianelli i Virtu under Omloop Het Nieuwsblad tidligere i år. Foto: Luc Claessen/Getty Images

Hitec med ny signering: Henter tysk tempospesialist

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 18.09.19 11:54

Del på    

Mieke Kröger skal kombinere banesatsing mot OL i 2020 og landevei for det norske laget.

(procycling.no): Det melder Team Hitec Products-Birk Sport i en pressemelding onsdag formiddag.

Kröger vant nylig Lotto Belgium Tour sammenlagt og har gjennnom hele karrieren vist seg som en meget god temposyklist. Allerede i 2014, som 21-åring, ble hun nummer fire på VM-tempoen i Ponferrada.

Tyskeren ble europamester i U23-klassen samme år og i 2015, et år hvor hun også var med på Velocio-SRAM-laget som ble verdensmestere på lagtempo i Richmond. 

26-åringen har syklet for Team Virtu de siste to sesongene, men det danske laget legges ned etter sesongen. Dermed måtte hun finne seg en ny arbeidsgiver og det ble altså Hitec.

– I dette laget kan jeg kombinere landeveissyklingen og banesyklingen, ettersom det er målet mitt å delta i OL i Tokyo. Jeg ønsker også å utvikle tempoferdighetene mine, ettersom det er favorittdisiplinen min. Jeg ser frem til en avslappet, men fremdeles profesjonell atmosfære, sier Kröger i pressemeldingen.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Har allerede kontrakt med tolv ryttere

Nylig vant hun altså Lotto Belgium Tour, etter en god prolog og seier fra et brudd på den første etappen. Hun vant også to etapper i Gracia-Orlová tidligere denne sesongen og ble nummer to bak Vita Heine i Chrono Champenois for halvannen uke siden.

På banen har Kröger flere nasjonale titler og EM-gull fra U23-klassen fra tidligere. På grunn av banesatsingen forteller lagsjef Karl Lima at hun trolig vil miste noen av de første vårklassikerne.

– Uansett har vi nå en balansert gruppe og vi vil kunne ha et godt lag i de rittene også. Vi er sikre på at Mieke vil heve det generelle nivået på laget, sier Lima. 

Hitec har nå tolv ryttere med kontrakt for 2020, like mange som de har hatt i år. De tolv er: Mieke Kröger, Greta Richioud, Silje Mathisen, Julie Meyer Solvang, Vita Heine, Ingrid Lorvik, Marta Tagliaferro, Lucy van der Haar, Amalie Lutro, Pernille Feldmann, Thale Kielland Bjerk og Ingvild Gåskjenn.

Grace Garner, Lonneke Uneken og Chanella Stougje har alle vært en del av årets lag, men det er ikke kjent hvor de sykler neste år.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: ,

Les også disse