Prøv Procycling Pluss idag

KRAGEBEINSBRUDD: Cecilie Gotaas Johnsen er ute med kragebeinsbrudd etter at hun veltet på lagtempoen i Amgen Tour of California. Her etter VM-fellesstarten i Richmond, hvor hun også veltet. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Hitec-rytter med dobbelt kragebeinsbrudd

Anders Eia Linnestad
Tips meg

Publisert 23.05.16 14:55

Del på    

– Jeg trenger ikke denne pausen her, sier Cecilie Gotaas Johnsen.

Team Hitec Products er i California hvor de har syklet WorldTour-rittet Amgen Tour of California. Etapperittet gikk over fire dager, med tre fellesstarter og én lagtempo.

Norske Cecilie Gotaas Johnsen har hatt stang ut så langt denne sesongen. 40-åringen veltet ut av Ladies Tour of Qatar i februar, og lørdag veltet hun ut av det prestisjefylte etapperittet i California.

Det var en noe redusert Gotaas Johnsen som tok telefonen da procycling.no ringte søndag kveld.

– Det går greit med meg. Det er unødvendig å velte, men jeg får ikke gjort noe med det. Det er en del av syklingen, dessverre.

– Hva skjedde?

– Det skjedde på lagtempoen. Det var mye vind og jeg fikk bakhjulet til Lauren (Kitchen) i fremhjulet mitt og havnet på trynet i asfalten. Jeg har brukket begge kragebeinene og skulderbladet. Jeg ble skrevet ut av sykehuset lørdag, og venter på å reise hjem.

Gotaas Johnsen flyr hjem til Trondheim mandag.

– Jeg er lettere redusert nå, og har i tillegg mye skrubbsår og en lett hjernerystelse. Jeg veltet tross alt i 60 kilometer i timen.

– Ta tiden til hjelp
40-åringen ble operert på sykehuset i California og blir med det ute i tre til fire uker, i følge legene. 21. juni åpner NM-uken for kvinner senior med lagtempo.

– Jeg må bare ta tiden til hjelp, og trene meg opp igjen. I følge legen kan det bli NM. Utgangspunktet mitt med tanke på trening er bra, men jeg trenger ikke denne pausen her, sier Gotaas Johnsen.

Hitec-rytteren er regjerende norgesmester på tempo, og 23. juni arrangeres årets NM-tempo i Bodø. 40-åringen legger ikke skjul på at et nytt NM-gull fortsatt er en ambisjon.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

LAGTEMPO: Team Hitec Products ble tilslutt nummer åtte på lagtempoen i Amgen Tour of California. Her ut fra start. Foto: Team Hitec Products

LAGTEMPO: Team Hitec Products ble tilslutt nummer åtte på lagtempoen i Amgen Tour of California. Her ut fra start. Foto: Team Hitec Products

– Det er målet mitt fortsatt. Dette er ikke noe forsprang, men vi får se om det blir. Det er lenge til NM enda.

– Hva er dine ord om sesongen din så langt?

– Jeg har trent godt, men ikke fått det ut i ritt enda. Jeg er i god form, men har ikke fått vist det ordentlig. testene viser også at fysikken er der, jeg må bare få det ut.

Gotaas Johnsen avsluttet sesongen 2015 med å velte ut fra VM-fellesstarten og startet sesongen med å velte ut av Ladies Tour of Qatar, men begge gangene slapp 40-åringen unna med en forslått kropp uten brudd. I California ble utslaget noe mer alvorlig.

– Blir du redd?

– Nei, ikke redd. Bare frustrert over at det er så mye motstand hele veien. Man trener seg opp, men får ikke vist det frem. Det er frustrerende i seg selv.

– Men man kan ikke gi seg på den måten her. Det blir som det blir fremover, og etter NM kommer det både et EM og VM. Jeg har mye å se frem mot, avslutter Gotaas Johnsen til procycling.no.

Avsluttet med seier
Team Hitec Products avsluttet Amgen Tour of California med etappeseier søndag. Kristen Wild spurtslo verdensmesteren på tempo Lisa Brennauer og tidligere verdensmester Marianne Vos på den 66 kilometer korte etappen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SEIER: Kirsten Wild spurtet inn til seier på den siste etappen i California. Foto: Team Hitec Products

SEIER: Kirsten Wild spurtet inn til seier på den siste etappen i California. Foto: Team Hitec Products

De tre første etappene av rittet ble ikke de største resultatene for Hitec-rytterne, men det norske profflaget syklet inn til en 8. plass på lagtempoen etter at Gotaas Johnsen veltet.

Megan Garnier (Boels Dolmans) vant rittet sammenlagt med 17 sekunder foran Kristin Armstrong (TWENTY16) og 28 sekunder foran Evelyn Stevens (Boels Dolmans).

Rytterne som stilte til start i California var Kirsten Wild, Cecilie Gotaas Johnsen, Janice Gunvaldsen, Tatiana Guderzo og Lauren Kitchen.

Tagget med: , , , ,

Les også disse