VANT SESONGÅPNINGA: Luca van der Haar, her avbildet sammen med Marta Tagliaferro og Lonneke Unneken under et ritt i Nederland i fjor, åpnet 2020-sesongen med seier. Tirsdag mistet Hitec-laget sammenlagtledelsen i rittet. Foto: Hitec Products-Birk Sport/Twitter

Hitec mistet ledertrøya etter kaos-spurt i Dubai

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 18.02.20 10:45

Del på    

Lucy van der Haar ble henvist til 2.-plass.

(procycling.no): Etter to av fire etapper måtte Lucy van der Haar og resten av jentene på Team Hitec Products-Birk Sport motvillig gi ifra seg ledertrøya til Samah Khaled (De forente arabiske emirater).

Khaled vant massespurten ved målgang i Springs Souk, tirsdag – mens van der Haar fulgte opp seieren fra dagen i forveien ved å ta andreplassen. Hitec har ikke gått for bonussekunder i ved de innlagte spurtene så langt i rittet.

Det ulmet en aldri så liten arrangørtabbe ved målgangen, ettersom hovedfeltet kom stormende i full bredde og holdt på kjøre ned funksjonærer som sto med flagg og forsøkte å dirigere rytterne inn mot den reelle målstreken.

Tvunget til å endre kurs

Khaled var blant rytterne som så langt ut til venstre i veibanen, og fikk lagt opp kursen etter at én av funksjonærene så seg tvunget til å løpe unna.

Det er vanskelig å si hvordan ting hadde utviklet seg om van der Haar og Kim De Baat (Ciclotel) hadde fulgt omtrent sammen linje som den jordanske jenta, men målgangen setter uansett ikke arrangøren i spesielt godt lyst.

Denne sesongen er e for øvrig første gang at det arrangeres kvinneritt i Midtøsten..

Onsdag fortsetter Dubai Women’s Tour i mer kupert terreng. Feltet skal opp til Hatta Dam der mange sikkert husker at Alexander Kristoff endte opp med å spasere opp et kjedebrudd under 2019-utgaven av rittet. Her vil nok også sammendraget sette seg skikkelig, og det er forventet at Khaled mister sammenlagtledelsen. Da blir det Ingrid Lorvik som skal skinne for Hitec-laget.

Tagget med: ,

Les også disse