KAN FORTSATT VINNE: Lucy van der Haar har fire sekunder å ta inn på Tatsiana Sharakova, og det er fullt mulig å hente inn under torsdagens flate etappe i sentrum av Dubai. FOTO: Hitec Products-Birk Sport

Hitec åpnet sesongen med seier

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 17.02.20 09:43

Del på    

Lucy van der Haar leverte bunnsolid spurt.

(procycling.no): Team Hitec Products-Birk Sport åpnet 2020 på best tenkelig vis, da Lucy van der Haar (tidligere Garner, nå gift med Telenet Baloise Lions-rytter Lars van der Haar) leverte en spurt fra aller øverste hylle under første etappe av Dubai Women’s Tour.

Etappen var 99 kilometer lang og hadde målgang ved Town Square Dubai. Det var ingen nevneverdige stigninger på etappeprofilen, så det var langt ifra overraskende at det hele munnet ut i en massespurt.

Dog manglet det ikke på angrepsvillige ryttere, og Hitec-laget hadde sin full hyre med å holde kontroll på hovedfeltet og utbruddsforsøkene underveis. Hitec er blant de sterkeste lagene på startstreken, derfor så nok mange mot dem når det gjaldt å ta ansvar i feltet.

Skrøt av lagvenninnene

Avslutningen foregikk på bred, flat vei – og det var mange som var framme og kjempet i et durabelig spurtoppgjør. På de siste 100 meterne ble det angrepet ute til venstre, van der Haar fant plutselig en åpning i front og sikret en komfortabel seier for Hitec-laget.

– Det føltes bra. Det gikk unna, sier van der Haar til lagets hjemmeside om åpningsetappen i Dubai.

– Det var mange ryttere som forsøkte seg med angrep hele veien. Laget mitt gjorde en fantastisk jobb. De kjørte inn alle forsøkene og gjorde et flott opptrekk for meg. Jeg var glad for at jeg kunne avslutte det hele, fortsetter hun.

Tatsiana Sharakova (Minst Cycling Club) fikk et fint opptrekk fra Hanna Tserakh og ble nummer to. Samaha Khaled (Team UAE) tok tredjeplassen. Line Marie Gulliksen (Andy Schleck Cycles-Immo Losch-MIX) ble nummer 8 og Amalie Lutro (Hitec) 14.

Første seier siden 2015

25-åringen meldte overgang fra Wiggle High 5 foran fjorårssesongen. Seieren var hennes første for det norske laget, og vi må helt tilbake til åpningsetappen fra La Route de France i 2015 for å finne henne forrige seier.

– Seier til Lucy, nydelig opptrekk av laget! sier teamsjef Karl Lima til procycling.no.

I Dubai er i tillegg nordmennene Ingvild Gåskjenn og Ingrid Lorvik i aksjon denne uka, i tillegg til Martha Tagliaferro og Greta Richioud. 

Hitec har kontroll på både leder- og poengtrøya etter åpningsetappen.

Tagget med: ,

Les også disse