Prøv Procycling Pluss idag

TILBAKE: Ben Swift har ikke hatt mye å juble for i Sky-trøyen, men nå skal 26-åringen være på vei tilbake. Her sammen med Edvald Boasson Hagen før starten av siste ritt i årets Mallorca Challenge. I fjor endte sesongen etter utforkjøing her. Foto: Jarle Fredagsvik, procycling.no.

Her endte Sky-spurteren sesongen i fjor

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 12.02.14 16:22

Del på    

Nå skulle Edvald Boasson Hagen gi lagkompisen revansje.

PORT D’ALCUDÍA (procycling.no): Rittserien Challenge Mallorca endte med spurtduell på flat mark i Alcudía.

Før man kom så langt, var rytterne igjennom 16 mils blodslit opp- og nedover Mallorcas høyeste fjell.

Kort fortalt inntok man Coll de Soller og Coll de Puig Major i motsatt retning, enn da Edvald Boasson Hagen med nød og neppe kom seg over toppen tirsdag.

Se video av spurten og intervjuer i bunn av saken!

Les også: Her tror Edvald han har vunnet

Bradley Wiggins tok første skift for Team Sky, og deretter var det bare å holde tempoet oppe:

– Vi hadde som taktikk å kjøre hardt og få flest mulig sprintere til å dette av. Vi klarte ikke å kjøre av alle, men kunne ikke gjøre annet enn å fortsette det vi hadde startet på, sier Edvald Boasson Hagen til procycling.no på den spanske øya.

Swift – ikke Boasson?
Nordmannen gjorde opptrekk for Ben Swift. Etterpå innrømmet han at det nok startet i tidligste laget, noe som hjalp Gianni Meersman (OPQS) og Francisco Ventoso (Movistar Team) med å passere briten på oppløpet.

I Norge rister nok noen på hodet av at Boasson Hagen må gjøre opptrekk for Swift.

Fra Sky-leiren meldes det dog at 26-åringen har fått karrieren inn på rett spor etter noen svært vanskelige sesonger på (og av) sykkelen.

Sesongen gikk i grøfta i fjor
Yorkshire-gutten satset mot OL på hjemmebane i 2012, men endte opp med å bli vraket fra den britiske troppen.

NUMMER TRE: Gianni Meersman og Francisco Ventoso slo Swift i Alcudía.

NUMMER TRE: Gianni Meersman og Francisco Ventoso slo Swift i Alcudía.

Foran Giro d’Italia samme år pådro han seg et brudd i skulderen. Den samme skulderen skadet han på nytt under et velt på Mallorca i fjor.

Derfor var det en ekstra spent Sky-rytter som la ut på onsdagens etappe.

– Jeg var ganske nervøs da jeg la i vei nedover Orient (utforkjøring, vår anm.) i dag, ja. Det var der sesongen min sluttet i fjor, sier Swift til procycling.no.

Tour de France på hjemmebane
Han har nå vendt fokuset mot landeveien igjen, og etter skulderoperasjon i august i fjor, har styrketrening og intervalløkter på bane, gitt britene håp om endelig å få ut det beste av ham på sykkelen.

Om han skulle klare å kjempe seg inn på Tour de France-laget, er kanskje litt i overkant, men hva annet kan man håpe på når sirkuset vil passere noen kilometer unna barndomshjemmet hans?

– Jeg tror ikke det hjelper å være fra Yorkshire i en slik sammenheng, men det er riktig at målgang på etappe 2 er ti kilometer unna huset mitt. Det blir vanskelig å komme inn på laget, men det er selvsagt en drøm jeg har.

Edvald åpnet spurten tidlig
Anført av Swift og Boasson Hagen har Sky vært representert på podiet under de siste tre dagene av rittrekken på Mallorca.

Det er selvsagt ikke godt nok for storlaget, men samarbeidet mellom de to har i hvert fall vært bra.

Onsdag innrømmet nordmannen likevel at han nok var litt for hissig når det hele skulle avgjøres langs kyststripen i Alcudía.

– Jeg åpnet nok litt tidlig. Det var litt lengre til mål enn jeg trodde. sier han.

Swift tok det hele med godt humør. Og i hvert fall langt bedre humør enn da han ble presset inn mot sperregjerdet av samme Meersman under dag to på Mallorca.

– Edvald gikk kanskje litt tidlig, men Meersman viste også at han hadde høy toppfart der. Det er vanskelig å bedømme etter at man har vært igjennom en dag som denne. Det så nærmere ut enn det var til målstreken, sier Swift etter sin tredjeplass.

Tagget med:

Les også disse