FÅR IKKE GODKJENT UCI-STATUS FOR DAMERITTET: Hammer Stavanger og Velon har klaget UCI inn til Europakommisjonen. Harald Tiedemann Hansen i UCI snakker om avslaget. Foto: Simon Zetlitz Nessler, procycling.no. Hammer Stavanger

Tiedemann Hansen: – Ville kanskje tenkt på å kalle det noe annet enn Hammer Stavanger

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 10.11.19 16:49

Del på    

Det norske UCI-styremedlemmet legger ikke skjul på konflikt mellom Velon og UCI.

(procycling.no): Tidligere i høst annonserte Hammer Stavanger at det blir dameritt samtidig som herrenes ritt neste mai.

Denne uken ble det derimot klart at UCI ikke har godkjent arrangørenes søknad om å få UCI-status på damerittet. Velon har nå sendt inn klage på UCI til Europakommisjonen på det de mener er diskriminering av kvinnesyklingen.

Harald Tiedemann Hansen sitter i styret i UCI. Han forteller at søknaden om UCI-status på damerittet ble behandlet av UCI Road Commision som videre sendte en innstilling til styret.

– Der ble det en diskusjon rundt Hammer-situasjonen spesielt, og om den konflikten som ligger der, så den kjenner jeg til, men jeg kan ikke si så veldig mye om det, sier Tiedemann Hansen til procycling.no.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Legger ikke skjul på Velon-konflikt

Velon, som står bak Hammer-serien som Stavanger-rittene er en del av, er i konflikt med UCI. Det trekker den tidligere sykkelpresidenten frem når han blir spurt om årsaken til at UCI ikke anser damerittene i Hammer Stavanger ikke er i beste interesse for damesyklingen.

– Det er ingen hemmelighet at det er et anstrengt forhold mellom Velon og UCI. Nå er det ingen av damelagene som er medlem av Velon heller, som jeg kjenner til, men om det er det som er årsaken… Men det er anstrengt forhold mellom Velon og UCI, om det muligens det primære. Vi så også i fjor, ikke nødvendigvis på damekalenderen, men på herrekalenderen, så er det utrolig trangt og vanskelig å få plass til flere arrangementer enn det som allerede var.

– Men hvis det primært er på herrekalenderen, bør vel ikke det bety noe for damekalenderen?

– Nei, men Velon prøver å få flere ritt på denne Hammer-kalenderen sin, og det har man foreløpig sagt nei til, at det er det ikke plass og rom for, og det er forståelig. Og så er det om man bør gå inn på damesiden. Da må man få avklart en del ting først, før man går inn på det. Men det er ingenting i veien for den gjengen å arrangere dameritt.

– Det er vel forståelig at prestisjen øker hvis man får UCI-status og at det er ganske vesentlig?

– Det forstår jeg jo, men det er ikke alle som får UCI-status ved første vendinga. Det er ingen som kan garantere at man får UCI-status første gang.

– Ting burde kanskje ligge til rette for at det blir et godt arrangement med tanke på at arrangøren har erfaring fra flere år?

– Ja, og jeg ønsker mer enn gjerne flere dameritt velkommen, vi trenger det i høyeste grad. Nå var ikke dette rette tidspunkt for Velon å søke om det.

– Ville kanskje kalt det noe annet

Rittdirektør Roy Hegreberg ser foreløpig på mulighetene til å arrangere damerittet selv om det ikke får UCI-status.

Harald Tiedemann Hansen fremhever at han håper at arrangørene arrangerer ritt også for damene, men han synes det bør være under et annet navn enn Hammer Stavanger.

– Hva må eventuelt til for at man i fremtiden får plass til et Hammer Stavanger dameritt?

– Hvis man ønsker å arrangere et dameritt, synes jeg man skal forsøke å søke igjen neste år. Jeg ville kanskje tenkt på å kalle det noe annet enn Hammer Stavanger, men jeg vet ikke om det er de som betaler eller at man får noe mer midler av den grunn. Det er ikke noe i veien for å arrangere et dameritt i år og søke om UCI-status neste år.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!