Helomvending fra UAE: Sender Gaviria som kaptein til giroen

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 3.05.19 14:36

Del på    

Skal jakte etappeseirer i rittets første halvdel.

(procycling.no): På treningssamling med UAE Team Emirates før jul, ytret Alexander Kristoff et ønske om å kjøre Giro d’Italia i mai – på vei inn mot opptrekkergjerningen for Fernando Gaviria under Tour de France.

Han fikk nei, og begrunnelsen var at laget ønsket å gå all in for Fabio Aru.

I mars kom så beskjeden om at Aru måtte igjennom en operasjon og gjenoppbygging av en blodåre i den venstre legen. Det gjorde ham uaktuell til blant annet det italienske treukersrittet.

Gikk «berserk» i 2017

Etter at managementet, sportsdirektører og trenere i UAE-laget har diskutert de siste ukene, er de nå enige om at de skal sende Fernando Gaviria tilbake til La Corsa Rosa.

Som Quick Step-rytter i tospann med Maximiliano Richeze vant han fire etappeseirer og tok med seg poengtrøya hjem under 2017-utgaven av rittet.

Følgelig fullførte han samtlige 21 etapper, men det ligger nok ikke i kortene denne gangen.

– Under den første delen av giroen vil etappene by spurterne på en hel del muligheter. Slik det ofte er i giroen, er ingen etapper forutsigbare. Selv vi spurtere og våre lag er alltid nødt til å kjempe for massespurtene. Målet er å få maksimalt ut av mulighetene i spurtene. Det kommer til å bli veldig vanskelig å gå for poengtrøya, fordi den andre halvdelen av giroen nærmest vil ligge utelukkende for klatrerne, sier Gaviria.

Endrer trolig lite for Kristoff

Hvis man ser for seg et scenario der kolombianeren står av halvveis og heller fokuserer inn mot Tour de France-opptredene i juli, så behøver ikke byttet av Tour of California mot Giro d’Italia få store konsekvenser for Kristoffs del.

Etter tredjeplassen i Frankfurt 1. mai, er 31-åringen ventet til start under Hammer Stavanger og Tour of Norway – før han etter planen skal i aksjon sammen med Gaviria under Tour de Suisse.

– Det er helt greit at de kjører parallelle opplegg og ikke kjører sammen hele tiden. Alexander trenger også å trigge vinnerskallen sin ved å spurte, slik at opptrekkergjerningen ikke er med på å gjøre ham til en dårligere spurter. Han kommer til å ha hovedfokus på Hammer Series og Tour of Norway i mai, og så får vi se hvor lenge UAE ønsker at Gaviria skal henge med i Giro d’Italia, sier Kristoffs trener Stein Ørn til procycling.no.

Håpet for nordmannens del får være at rekkekompisen brenner av mye krutt i giroen og under første del av Tour de France, slik at det – tradisjonen tro – dukker opp noen lekre muligheter for ’Dyret fra Storhaug’ i løpet av andre og tredje uke i verdens mest prestisjetunge sykkelløp.

Tilbake i desember virket han ikke veldig gira på å sykle Frankrike rundt som opptrekker for UAE-kompisen:

– Så vidt jeg har lest meg fram til er det ikke monsterbakker á la Alpe d’Huez i starten av touren neste år, så jeg ser for meg at han klarer å henge med ganske lenge. Det kan gi en litt kjedelig Tour de France for meg, for så lenge han henger med, må jeg hjelpe ham. Går det slik som vi håper, for vi regner med han kan være med å gå for grønn trøye, så blir det rart om jeg også skal spurte. Men det er sånn det blir når de har hentet en spurter som er hakket hvassere enn meg, uttalte Kristoff den gangen.

Tagget med: , , , ,

Les også disse