PÅKJØRT: George Bennett ble truffet av en bil under rekognosering av en Giro d'Italia-etappe søndag. Her i aksjon under Volta a Catalunya i mars. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com)

– Heldig som er i live

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 16.04.18 19:15

Del på    

Kolliderte med bil dagen før han kjempet om etappeseier i Tour of The Alps.

(procycling.no): Newzealenderen George Bennett har ambisjoner om å kjempe høyt i sammendraget av Giro d’Italia i mai og viste fin form da han syklet inn til syvendeplass på den første etappen av oppkjøringsrittet Tour of The Alps, like bak blant andre Chris Froome.

Søndag kunne imidlertid alt tatt en dramatisk vending for 28-åringen, da han var ute sammen med lagkamerat Koen Bouwman og rekognoserte den 16. etappen av den italienske Grand Touren.

– Jeg syklet fort og en bil kom den andre veien. Den så oss ikke, svingte til venstre over veien, og jeg kjørte inn i siden på den og gikk over den. Heldigvis gikk jeg over bilen, men jeg rev av takstativet med knærne mine, forteller han til Cyclingnews.com etter mandagens etappe.

Det var Tour of The Alps som meddelte nyheten på egen Twitter-konto foran dagens etappe, da de postet bildet av LottoNL-Jumbo-rytteren under oppvarming og skrev: «Vi er glad for å se George Bennett på sykkelen etter å ha blitt truffet av en bil i går.»

(artikkelen fortsetter under)

https://twitter.com/Tourof_TheAlps/status/985809494264475648

– Kunne ha vært meg i en rullestol

Ulykken preget åpenbart Bennett og det var naturligvis mange tanker som hadde versert i hodet hans, i etterkant av ulykken.

– Jeg var veldig heldig med hvordan det skjedde. Jeg er heldig som er i live, tror jeg. Det kunne ha vært meg i en rullestol for lesten av livet. Jeg tenkte veldig mye i går kveld. Det er ganske nær årsdagen for Scarponi og det er omtrent det som skjedde med ham, og min venn Lowndsy [Jason Lowndes] døde også. Det var definitivt et lite sjokk og i morges når jeg våknet så visste jeg helt klart at jeg hadde blitt truffet av en bil.

I fjor mistet Michele Scarponi livet da han kolliderte med en varebil under en treningstur i hjembyen Filottrano, mens den tidligere Israel Cycling Academy-rytteren Jason Lowndes døde etter en påkjørsel i desember i fjor.

Nylig døde Michael Goolaerts etter å ha fått et hjerteinfart under brosteinsklassikeren Paris-Roubaix.

Dag for dag

Bennett har hatt en god sesongstart så langt med niendeplass i Tirreno-Adriatico og sjetteplass i Volta a Catalunya, og det var derfor ikke bare ham som pustet lettet ut, etter han kom helskinnet fra ulykken.

– Generelt har jeg det fint. Jeg var litt bekymret for mitt venstre kne og min venstre arm. Det gode er at jeg er sår over alt, men ingenting er virkelig ille. Jeg er veldig glad. Ikke bare for dette rittet, men også for Giro d’Italia. Det var noen bekymrede folk hos LottoNL-Jumbo i går kveld.

(artikkelen fortsetter under)

KJEMPET I TOPPEN: Like bak Chris Froome kan man skimte George Bennett (i sort og gult) på den første etappen av Tour of The Alps. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com)

Bennett forteller at starten av mandagens etappe var vond, men etter hvert var han med å kjempe om topplasseringene på etappen, etter den 19 kilometer lange klatringen opp Serrada. I finalen ble han og øvrige konkurrenter utmanøvrert av Astana, som tok dobbeltseier.

Gitt sammenstøtet med bilen er det vanskelig å si hvordan det vil påvirke formen hans videre i det italienske etapperittet.- Det er ikke noe press for sammendraget.

– Jeg vil ta det dag for dag og kanskje ta en etappe. Hvis jeg er med i sammendraget da så er det flott, hvis ikke så er det ikke noe stress.

Tagget med: , ,

Les også disse