AVLYSER: Tour of the Alps 2020 blir ikke avholdt i april. FOTO: Tim de Waele/Getty Images

Italiensk etapperitt avlyser

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 16.03.20 10:25

Del på    

– Vi er alle i en unik og alvorlig situasjon, sier arrangøren.

(procycling.no): I lys av utbruddet av koronavirus og tiltakene fra det internasjonale sykkelforbundet UCI, har arrangøren av Tour of the Alps, GS Alto Garda, besluttet at den 44. utgaven av rittet avlyses.

Det italienske etapperittet, for mange et viktig oppkjøringsritt til Giro d’Italia, skulle etter planen avvikles i tidsrommet 20. til 24. april, med blant andre norske Uno-X Norwegian Development Team på startstreken.

– Dette er veldig vanskelig for oss, mange arrangører sliter med de samme problemene, sier Giacomo Santini, president i GS Alto Garda.

– Vi er alle i en unik og alvorlig situasjon, der folkehelse og sikkerhet må komme i første rekke, legger arrangøren til i en pressemelding.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Søndag kunngjorde UCI, i tråd med anbefalingene fra verdens helseorganisasjon, WHO, at alle ritt i risikosonene for COVID-19-viruset skulle avlyses.

Tour of the Alps-arrangøren har den siste tiden, i samråd med sine støttespillere og sponsorer, gått inn for å få utsette årets ritt til en senere dato. Ifølge UCI sin uttalelse denne helgen skal det internasjonale forbundet vurdere mulighetene til å omplassere alle kansellerte ritt til et senere tidspunkt på UCI-kalenderen dersom det er mulig å løse i praksis.

– Man må redusere risikoen for smitte blant befolkningen og returnere til en normalsituasjon raskest mulig; det må være førsteprioritet fremfor noen akkurat nå, sier Santini videre.

– Når tiden er inne for å arrangere idrettsarrangementer igjen, forhåpentligvis om ikke lenge, skal vi avklare med UCI hvorvidt det er mulig å avholde arrangementet en annen dato, med hensyn til rittets tekniske status og tilsvarende sikkerhetstiltak, sier den italienske arrangøren.

Flere ritt avlyset

Forrige uke kom meldingen om at Italias største ritt, Giro d’Italia, er utsatt på ubestemt tid. Beslutningen kom etter at lokalarrangøren i Ungarn, som i utgangspunktet skulle være vertskap for det tre første etappene, trakk seg.

Giro-arrangøren RCS Sport har i tillegg avlyst rittene Strade Bianche, Tirreno-Adriatico og Milano-Sanremo, med et håp om å finne senere tidspunkter til rittene. De kommende utgavene av Vuelta a Catalunya, E3 BinckBank Classic og Gent-Wevelgem er også blitt avlyst nylig.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , , ,

Les også disse