TEMPO OGSÅ: Vita Heine som skal sykle landevei i OL kommende søndag poserer med en kopi av OL-fakkelholder i OL-landsbyen torsdag.
Foto: Erik Johansen / NTB scanpix

Heine får også sykle OL-tempoen

Procycling
Tips meg

Publisert 5.08.16 12:27

Del på    

– Hun må ta det litt på sparket, sier Norges sjef.

Som følge av en endring i ellevte time får Vita Heine delt i damenes individuelle tempo i Rio. Heine skal representere Norge under fellesstarten søndag, men var i utgangspunktet ikke kvalifisert til tempoøvelsen. Som følge av frafall hos andre nasjoner er den latviskfødte 31-åringen nå invitert til å sykle likevel.

– Det er veldig vanskelig å si om hva vi kan forvente resultatmessig før vi ser den endelig startlisten.De som kjører tempo må også kjøre fellesstart, så derfor blir det ekstra spennende å se hvordan de ulike nasjonene prioriterer, sier landslagssjef Carl Erik Pederse.

Endringen i startlisten betyr dermed at begge de regjerende norgesmesterne – Edvald Boasson Hagen og Vita Heine – blir å finne til start på OL-tempoen. Ettersom klarsignalet om startplassen kommer såpass sent, har ikke Heine fått forberedt seg optimalt med tanke på temporittet.

– Hun var naturligvis ikke forberedt på å få kjøre tempo, så den må hun ta litt på sparket. All fokus har vært mot OL fellesstarten, sier Pedersen.

Kvinnenes OL fellesstart arrangeres søndag 7. august, mens temporittet arrangeres onsdag 10. august.

Tagget med: , , ,

Les også disse