OPPLØPET: Det ble flere spennende oppgjør på lagtempoen i Hammer Chase, men det ble ingen folkefest i Stavanger. Foto: Simon Zetlitz Nessler, procycling.no.

Hegreberg: – Skuffet over at det ikke var flere mennesker

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 26.05.19 22:19

Del på    

Publikumsmassene uteble fra Hammer Stavanger igjen.

STAVANGER (procycling.no): Hammer Stavanger ble arrangert for første gang i fjor. Den gang sa rittdirektør Roy Hegreberg at de måtte «lære opp publikum» etter at den store folkefesten uteble i sommervarmen i fjor mai, men i noe gråere vær i år ble det heller ingen publikumsfest.

Det til tross for at arrangøren hadde lagt fredagens Hammer Climb til kjent terreng opp Sørmarkbakken (Grisabakken) og hadde mål nede i Vågen i lørdagens Hammer Sprint, nettopp med håp om at det skulle gi en publikumseffekt. 

– Vi må gjøre noe for å justere på dette. Jeg har veldig tro på konseptet, men jeg er skuffet over at det ikke var flere mennesker, sier Roy Hegreberg, mens nedriggingen pågår på Stavanger Forum.

– Må snu steinene

Hegreberg angrer ikke på beslutningen om å endre på fjorårets løyper, selv om det har vært langt færre tilskuere i årets ritt.

– Alle sier at løypene er gode. Grisabakken var helt riktig. Lagene synes det var kult. Velon synes det var kult. Vi synes det var bra, men det var ikke nok folk der oppe sammenlignet med tidligere år. Det var riktignok kaldt, men i dag er det ikke så kaldt. Det er litt flere her i dag, men Vågen i går også var ganske blass. Jeg er litt overrasket over det. Jeg er stolt over det vi har landet arrangementsmessig, men jeg hadde håpet og trodd at det var flere som ville benytte sjansen til å se rittet.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Vi må snu steinene og finne ut hvorfor. Du får det ikke mer publikumsvennlig enn dette. Ja, noen sier det er mer komplisert, men det tar bare to minutter med lesing i regelboka så skjønner du hva det går i. Vi må evaluere skikkelig nå.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

FRA EN NORDMANN TIL EN ANNEN: Roy Hegreberg var oppe på podiet for å overlevere premiene til vinnerlaget Jumbo-Visma. Foto: Simon Zetlitz Nessler, procycling.no

Individuell vinner kontra lagseier

Også for Sven Erik Bystrøm er det andre år med Hammer Stavanger.

– Konseptet er fint. Det er kult, men tilnærmingen og målene til lagene er litt forskjellige. Noen går virkelig for det, mens andre i større grad stiller opp fordi de må. Slik har det vært litt for oss, mener UAE-rytteren.

Han tror det er vanskeligere for publikum å forholde seg til rittet når det blir en lagkonkurranse, fremfor en individuell vinner.

– Det er litt mer komplisert å holde orden på en slik lagkonkurranse, fremfor det å ha noen profiler å følge med på. Hadde du hatt Alexander Kristoff som favoritt på hjemmebane, så hadde det nok vært mer tilskuere. Folk her i distriktet har ikke så mye forhold til at Mitchelton-Scott og Sunweb ligger bra an. Det er slik det er, men det er synd at det ikke har vært flere tilskuere. 

– På start har det vært glissent hver dag, men det har vært en del folk i Grisabakken og i Vågen. Jeg tror arrangøren har gjort så godt de kan, men det er nok vanskelig å motivere folk til å følge med på lag, og ikke enkeltryttere, sier Bystrøm.

Tagget med: , , ,

Les også disse