HEDRER: En ny lagkonkurranse opprettes i Tour of the Alps til ære for avdøde Michele Scarponi. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Tour of the Alps hedrer Scarponi

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 7.11.17 17:59

Del på    

2018-ruten med VM-test i Innsbruck.

(procycling.no): Flere interessante momenter dukket opp da neste års løyper i Tour of the Alps ble presentert tirsdag ettermiddag i Milano.

Rittets siste etappe vekker ekstra interesse som en forsmak på årets VM-løype i Innbruck.

Det italienske rittet tidligere kjent som Giro del Trentino skal i 2018 finne sted mellom mandag 16. og fredag 20. april, mellom Ardenner-klassikerne Amstel Gold Race og Liège-Bastogne-Liège.

Rittet brukes av mange som siste finpuss før Giro d’Italia, som neste år vil starte omtrent to uker etter Tour of The Alps. Første etappe finner sted i Arco, fem kilometer nord for Gardasjøen i den italienske nordlige provinsen Trentino, og allerede på andre etappe kommer rittets tøffeste utfordring når rytterne skal gå i mål på det fryktede fjellet Alpe di Pampeago.

Klatringen til Alpe di Pampeago er 7.7 kilometer lang og stiger rundt 10 prosent i snitt. Marco Pantani vant her både i 1998 og 1999 i forbindelse med Giro d’Italia.

På etappe fire krysser feltet over grensen til Østerrike og går i mål i Lienz. Etappe fem ender altså i Innsbruck og takler rundløypen som skal brukes i VM senere i år tre ganger. VM i 2018 blir en kupert affære og Vincenzo Nibali er blant dem som har satt seg mesterskapet som sesongens store mål.

Hedrer Scarponi

Innsbruck var også målby for rittets åpningsetappe i 2017. Den etappen ble vunnet av Michele Scarponi, bare fem dager før han ble truffet av en varebil ute på trening og døde som følge av skadene.

For å hedre den avdøde italieneren har arrangøren opprettet en ny lagkonkurranse, Team Up-prisen, der et lag skal premieres etter hver etappe for beste kollektive prestasjon. Konkurransen er stablet på beina i samarbeid med Scarponis familie og premiesummene skal gå til lokale veldedigheter i de ulike etappebyene.

Tagget med: ,

Les også disse