PÅ PODIET: Sindre Haugsvær (til høyre) kom svært nære seieren i GP Kalmar lørdag. Foto: Johanna Stenbäck, Ryska Posten

Haugsvær luktet på seier i dramatisk finale

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 5.08.18 11:41

Del på    

Nordmannen innhentet på de siste meterne i Kalmar GP.

(procycling.no): Sindre Haugsvær (Ryska Posten SK) innkasserte en velfortjent 2.plass i Hansa Bygg Kalmar GP etter svært offensiv kjøring i det 188 kilometer lange rittet lørdag.

Team Coop-rytter Gustav Höög, den solide svensken for anledning på oppdrag for det svenske landslaget, tok seieren mens danske Frederik Jensen rundet av det som ble et helskandinavisk podiet.

Haugsværs beste resultat i et UCI-ritt noen gang kom etter et angrepsmettet ritt, der nordmannen var av gårde i et tidlig brudd og kombinerte fint med sine klubbkamerater i Ryska Posten SK. Toppresultatet i Sverige kommer i forlengelsen av en rekke gode prestasjoner fra Haugsvær, som bokførte seg med tre topp ti plasseringer i Dookola Mazowsza Tour nylig, samt en oppløftende 5.plass i Skive Løbet tilbake i april.

– Selvfølgelig er det småsurt å være så nære seier, men jeg er storfornøyd med mitt beste resultat i et UCI-ritt så langt, sier Haugsvær til procycling.no.

Hentet fem meter før mål

24-åringen dro til fra start i Hansa Bygg Kalmar GP lørdag og satt sammen med klubbkamerat Richard Larsén i et stort brudd. Med 60 kilometer igjen blir bruddet innhentet av stor gruppe, der lagkameratene Anders Oddli og Joakim Öberg også kommer opp, idet en gruppe på seks ryttere piler i front.

Gustav Höög stjeler seieren fra Haugsvær like før målstreken. Foto: Johanna Stenbäck, Ryska Posten

Det svenske Motala-laget tar ansvar i det som er en gruppe på rundt 30 ryttere og bruddet innhentes på siste runde.

– Hele sisterunden er preget av angrep. Alle mine lagkompiser er med på leken, og målet vårt var å gå med annenhver gang. Med fire kilometer igjen ser jeg muligheten til å angripe, og får raskt en solid luke, sier Haugsvær.

– Det tar tid før noen av lagene bak klarer å få på plass et opptrekkstog, men med to kilometer igjen tauer et par danske lag og det svenske landslaget. Det er en veldig teknisk finale, med minst 500 meter brostein siste halvannen kilometer, så jeg hadde et håp om at det skulle holde. Men i siste svingen hører jeg feltet bak meg, og blir hentet knappe fem meter før mål, sier nordmannen – som ser frem mot flere ritt med den svenske klubben Ryska Racing Team

– Surt, men veldig fornøyd med andreplass og nesten fullklaff. Nå blir det noen uker litt roligere før vi kjører Baltic Chain Tour senere i august.

Tagget med: , ,

Les også disse