PÅ PODIET: Sindre Bjerkestrand Haugsvær (til høyre) fikk seg en tur opp på podiet etter prologen i Tour of China 2. Foto: Tour of China

– Alt er stort i Kina. Også sykling

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 19.09.19 11:57

Del på    

Sindre Bjerkestrand Haugsvær på slutten av en real rundtur i Kina.

(procycling.no): Nordmannen reiste ut av Europa i slutten av august. Siden har det gått slag i slag.

– Vi startet i Kazakhstan med Tour of Almaty, så videre til Kina og Tour of Xingtai. Tett etterfulgt av Tour of China 1 og 2, sier han.

– Jeg er svært fornøyd med hvordan laget har jobbet. Roy Eefting, lagets raskeste spurter, har vært med oss fram til Tour of China 2. Jeg har vært opptrekker, og storfornøyd med resultatene vi har kjørt inn. Blant annet andreplass sammenlagt Tour of China 1.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Topp ti tre dager på rad

25-åringen kjører for det svenske kontinentallaget Memil-CCN Pro Cycling og kjørte såpass bra på prologen i Tour of China 2 at han endte på en tredjeplass, syv sekunder bak den tidligere Katusha-proffen Artem Ovechkin. På de to neste etappene har han blitt nummer syv og åtte og han ligger dermed på en tredjeplass sammenlagt.

– Prolog passer meg bra og det har gått greit i massespurtene. Men det går svært fort, og Androni (Marco Benfatto) og Bardiani (Andrea Guardini) er ikke lett å komme forbi, sier han. 

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Jeg har prøvd desperat å komme i brudd de siste to dagene for å vinne bonussekunder, men det er ikke lett med en god posisjon i sammendraget. Én dag i gult hadde vært bra.

Nordmannen tok bonussekunder på den første etappen og kom seg opp til andreplass i sammendraget, men etter torsdagens etappe må han nok se langt etter ledertrøya, ettersom det venter en bakkeavslutning på den neste etappen.

– Bakkeavslutningen (8,8 kilometer à 6,4 prosent) på etappe tre blir nok dessverre i tyngste laget for min del. Jeg gleder meg likevel over noen nye topp-ti-plasseringer på slutten av sesongen, sier han.

Store avstander mellom etappene

Tidligere i år kjørte han det 13 etapper lange Tour of Qinghai Lake og i fjor var han på plass i fire kinesiske etapperitt. Ifølge 25-åringen har sykling også blitt stort i Kina.

– Det er sikkert vanskelig å se fra Norge, men alt er stort i Kina. Også sykling. Tusenvis av tilskuere som skaper enorm stemning, sier han.

Noe som er mildt sagt spesielt med Tour of China 2 er at det er et etapperitt med prolog og fire etapper, samt to hviledager. Store avstander har generelt blitt en gjenganger på Asia-turneen til det svenske laget.

– Det er både spennende og hardt. Mer transport mellom etappene enn i resten av verden. Stort sett buss og lyntog, men også fly midt i Tour of China. Bokstavelig talt «Tour all around China». Jetlag, kultursjokk og temperatursjokk. Tidligere denne uken hadde vi over 40 varmegrader. Fire etapperitt på én måned. Noen få hviledager, og de består vanligvis av hundrevis av mil i transfer. Det krever ganske mye bevissthet rundt restitusjon og næringsinntak, sier han. 

– Men vi har et solid støtteapparat i Memil. Det er flere kinesere som kjenner både rittene og kulturen godt. Det hjelper veldig på. Utrolig god stemning i laget, som gjør at vi klarer å jobbe for hverandre.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med:

Les også disse