TILBAKE I KLASSIKERNE: Vegard Stake Laengen er motivert for å hjelpe Kristoff under dagens E3 i Harelbeke. (Photo by Tim de Waele/Getty Images)

– Vi håper Alex vinner i dag

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik
Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 29.03.19 11:50

Del på    

Stake Laengen klargjort til start med to sting i leggen.

HARELBEKE (procycling.no): En velt rundt tre mil fra mål under Driedaagse Brugge-De Panne var omtrent det siste vi så av Vegard Stake Laengen under onsdagens ritt.

’Stakan’ gikk ned på vei ut av en rundkjøring, og selv om han styrte faretruende mot en stolpe, klarte han å komme seg unna i siste sekund.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Norske ryttere utgjør halve UAE Team Emirates foran E3 BinckBank Classic i Harelbeke. Overfor procycling.no bekrefter 30-åringen at velten ikke har satt ham noe tilbake.

– Det går egentlig bra, det. Jeg var overraskende heldig. Jeg slapp unna med to sting i leggen, så jeg er klar for i dag, melder Stake Laengen overfor procycling.no på starten i Harelbeke.

Han forteller videre at han fikk ny sykkel av laget med en annen ramme og at det nok gjorde ham ustødig på vei inn i den aktuelle svingen i De Panne.

Comeback i klassikerne

Mens det rittet munnet ut i en ventet massespurt, er rittet med start og målgang i Harelbeke en forsmak på det som venter i Flandern rundt neste helg.

Både Paterberg og Oude Kwaremont venter innafor de siste fire milene av det 204 kilometer lange rittet. I tillegg har ryttere som Tom Boonen og Sep Vanmarcke hatt for vane å sette fyr på det hele over Taaienberg.

Denne gangen dukker brosteinsbakken opp med snaue åtte mil igjen til mål og regnes som starten på den avgjørende fasen av rittet. Etter å ha prioritert høydetrening foran Giro d’Italia i fjor, er Stake Laengen tilbake i klassikerne etter Alexander Kristoffs ønske denne sesongen.

– Det er en annerledes form for sykling. Det er mye mer nervøst og det kreves en helt annen konsentrasjon hele veien. Det er egentlig aldri noe hvile.

Han syklet E3 i Harelbeke rittet både i 2016 og 2017.

– Hva slags opplevelse hadde du av rittet de gangene?

– Det er et hardt løp. Vi har en klar kaptein i Alex. Vi håper at han kan vinne i dag. Det er det laget jobber for. Det blir en ren hjelperytterrolle for meg i dag. Jeg skal prøve å ta litt vind. Jeg føler at formen er bra og jeg går bra på brostein, sier Stake Laengen.

– Det er kampen i feltet om posisjonene som er mest utfordrende, sier Asker-mannen.

Flere nordmenn til start

Det er også flere nordmenn til start i Harelbeke denne dagen. Stake Laengen har med seg både Sven Erik Bystrøm og Alexander Kristoff.

Amund Grøndahl Jansen stiller for Jumbo-Visma, Dimension Data får Edvald Boasson Hagen inn i klassikeroppstillinga igjen, mens Rasmus Tiller er med videre ifra Driedaagse Brugge-De Panne.

I tillegg sykler Sondre Holst Enger for Israel Cycling Academy.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

 

Tagget med: , ,

Les også disse