TRIUMFERTE: Kristoffer Halvorsen suste inn til seier på etappe 3B i Olympia's Tour. Foto: Olympia's Tour.

Halvorsen vant i Olympia’s Tour: – Det var moro!

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 29.09.16 19:05

Del på    

Joker-rytteren viser gryende VM-form i det nederlandske etapperittet.

(procycling.no): Kristoffer Halvorsen viste nok en gang fantastisk VM-form da han vant etappe 3B av Olympia’s Tour torsdag kveld.

Etappen var paddeflat, og var 131 kilometer lang. Det var en fartsfylt etappe med over 46 kilometer i timen i snitt. Etappen som startet i Ulft var preget av vind, angrep og splitter i feltet, og endte til slutt med massespurt i nederlandske Gendrien.

Her var den unge sørlendingen raskest, og sikret med det en flott etappeseier for det norske landslaget i rittet.

Etter mye angrep i starten av etappen, var det et brudd med tre ryttere som til slutt fikk gå. Disse fikk aldri den helt store luken, og ble hentet omtrent 15 kilometer før mål. De fire rytterne som er igjen i rittet for det norske landslaget, plasserte seg langt foran i avslutningen, og Halvorsen kronet det hele med etappeseier.

– Vi kom først ut av den siste svingen med 500 meter igjen, og da lå Ole (Forfang) foran meg. Da var det bare å starte spurten, forklarer Halvorsen til procycling.no etter rittet.

Selv om det ble seier, kan Halvorsen fortelle at beina ikke var helt topp i dag. Dette var nemlig den andre etappen for dagen, og det var hardt kjør hele veien. I tillegg er det andre faktorer som gjør rittet så hardt som det er.

– Det var veldig hektisk. Man sitter med høye skuldre på grunn av faren for sidevind, og det er et veldig nervøst felt. Det kræsjes i hytt og pine her nede.

Dette var altså torsdagens andre etappe. Tidligere på dagen ble det syklet en 15 kilometer lang tempoetappe, der Ole Forfang kjørte inn til en bunnsolid åttendeplass. 

Dermed ble det en meget god dag også for Forfang, som i tillegg til å vise tempokrefter, også viser seg som en meget habil opptrekker.

Landslaget har vært preget av sykdom i dette rittet, og Anders Skaarseth måtte kaste inn håndkle allerede før rittet startet mandag. Onsdag ble også Rasmus Tiller syk, og også han måtte trekke seg fra rittet. Dermed var det bare Halvorsen, Forfang, Fridtjof Røinås og Amund Grøndahl Jansen igjen i rittet torsdag, men de har likevel klart å bite fra seg i aller høyeste grad.

Sportsdirektør Svein Erik Vold var naturligvis også meget fornøyd med innsatsen til de fire gjenværende rytterne.

– Gutta har gjort en kjempejobb i dag. Det er tøft når man mister folk på laget, og med tempo på morgenen, ble det en skikkelig lang dag. At de klarer å holde trykket oppe, og vinne etappen, er veldig, veldig solid, sier Vold til procycling.no.

Landslaget kjører rittet som oppladning til VM, og det er absolutt relevante forhold som møter rytterne. Raske etapper, fare for sidevind, og tøft kjør, gjør dette til en ypperlig generalprøve for landslagssyklistene. Halvorsen har vist i høst at han er i god form, med seire i både Tour de l’Avenir og GP Isbergues, og «Doffen» viser med dagens seier at han ikke har tenkt til å la formen bli noe dårligere frem mot VM-uken i Qatar.

Tagget med: , ,

Les også disse