NY SEIER: Kristoffer Halvorsen suste inn til seier på 4. etappe i Olympia's Tour. Foto: Olympia's Tour.

– Det er en fin vane å vinne

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 30.09.16 17:37

Del på    

Halvorsen har funnet vinnersporet og lever godt med favorittstempel før VM.

Med store deler av eliten til stedet, mye vind og en frenetisk spurt til slutt var 4. etappe av Olympia’s Tour en tilnærmet ideell forberedelse til VM.

Selv om de nederlandske værforholdene minnet lite om den kvelende varmen som trolig venter rytterne i Qatar om tre ukers tid, styrket det utvilsomt selvtilliten til den norske medaljekandidaten Kristoffer Halvorsen å vinne.

Seieren i Zutphen var 20-åringens andre på to dager og hans fjerde totalt denne sesongen.

– Det er en fin vane å vinne. Når sjansen er der, må man jo bare ta den, sier Halvorsen – som gir stor del av æren til hjelperne på det norske laget, Ole Forfang og Amund Jansen, etter fredagens spurtseier.

– Ole var helt sinnssyk bra, holdt oss foran lenge, fra 15 kilometer til innenfor fem kilometer igjen. Amund førte meg frem til siste 500 meterne. Det de to gjør, det er seieren i dag, sier Halvorsen – tydelig stolt av det norske firemannslaget, som forøvrig består av Fridtjof Røinås.

I det som var en hektisk spurt på brostein, gikk «Doffen» gjennom siste 90-gradersving i femte posisjon. Den hurtige kristiansanderen åpnet spurten på 300 meter og smøg seg forbi konkurrentene inne langs gjerdet. Etter gårsdagens seier bekreftet Halvorsen seg feltets raskeste, selv om det humpete underlaget skapte noe spenning på slutten.

– Avslutningen gikk på brostein og på slutten traff jeg litt feil, fikk ikke til å tråkke og mistet farten en del. Men samme om man vinner med 15 eller 5 meter, så lenge man vinner, sier Halvorsen – som krysset målstreken et halvt hjul foran Fabio Jakobsen (SEG Racing Academy).

Jan-Willem Van Schip (Cyclingteam Join’s-De Rijke), vinner av 2. etappe til Assen, ble tredjemann.

VM
Med 2.plass i Nokere Koerse, to NM-medaljer, etappeseier i Tour de l’Avenir og seier i GP Isbergues har Halvorsen vært en veritabel komet for Joker-Byggtorget og Norge denne sesongen.

Svein Erik Vold, sportsdirektør i Joker-Byggtorget, vikarierende sådan for Norge i Olympia’s Tour, nekter ikke for at Halvorsen må leve med et favorittstempel når unggutten stiller til start i U23-rittet i VM. Forventningspress er imidlertid ikke noe som affiserer spurttalentet, ifølge Vold.

– Det takler han bra. Han vil sikkert fokusere på sine oppgaver, sette seg delmål underveis i rittet, men klarer nok å koble ut ting rundt. Han er typen som klarer å være skjerpet og koble av. Han er en vinnertype, press gir han bare ekstra energi. Vi har ikke sett han i slike type (internasjonale) mesterskap før, men han er typen til å levere der. Han er en naturlig spurter og har nå mye selvtillit etter prestasjonene her nede, sier Vold – som presiserer at unggutten faret bra på fredagens etappe, tross hektisk sidevindskjøring underveis.

– Han er ung og veldig ambisiøs og digger konkurranser. Instinktene hans er gode. Man får mye servert på sølvfat, når man er såpass observant og interessert som han er. Sånn sett kan man lære alt om sidevindskjøring på én dag. Han har plasseringsevne og fart, og er sånn sett skapt for det.

Jakter 3 på rad
Selvtillit, ambisjoner og god instinkter tegner bilde av en giftig og effektiv spurter. Men selv om forventningene bygger seg opp, tar Halvorsen også med seg en solid dose realisme til Qatar.

– Jeg er nok en av favorittene, ja, siste halvdel av sesongen har gått veldig bra og jeg føler meg ganske bra. Men det er fire, fem stykker som er veldig, veldig gode til å spurte. Man må ha dagen, være skjerpet og ha en god dose flaks. Også er det som jeg har sagt før, det sterkeste kortet vi har i VM er laget vårt. Det kortet kommer vi til å spille, advarer Halvorsen.

Men før han retter fult fokus mot VM i Qatar, gjenstår fortsatt to etapper av Olympia’s Tour. Lørdag venter enda en mulighet for Halvorsen som jakter sin tredje seier på rad.

– Vi må prøve på det. Akkurat nå har jeg ikke sett så mye på løypa. Men planen er å prøve å vinne.

Tagget med: , , ,

Les også disse