Klatret sterkt: Carl Fredrik Hagen. FOTO: Tim de Waele/Getty Images

Hagen uskadd fra velt

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 7.09.19 21:09

Del på    

Flere sammenlagtryttere i bakken.

(procycling.no): Det som skulle være en transportetappe for sammenlagtrytterne endte med en hektisk og dramatisk spurt i Oviedo, hvor flere av sammenlagtrytterne gikk i bakken, Carl Fredrik Hagen inkludert.

Det var da feltet passerte kilometersmerket og veien snevret inn, at det ble for trangt rundt Edvald Boasson Hagen, og en rytter gikk i bakken etter å ha vært borti bakhjulet til nordmannen. Velten forplantet seg og sendte et titalls ryttere i bakken.

Carl Fredrik Hagen – nummer i åtte i sammendraget – rakk å bremse godt ned, før han til sluttet veltet.

– Jeg var nedpå, men landet oppå en Katusha-fyr, så det gikk fint, forteller Lotto Soudal-rytteren til procycling.no.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Utover den dramatiske avslutningen var det en sjelden anledning til å hvile beina noe, før rittet igjen eksploderer søndag, med en ny brutal klatreetappe.

– Det var lett i starten, så skikkelig kjør de siste 40-50 kilometerne. Såkalt spansk, flat spurtetappe med 2500 høydemeter. Gjorde ikke noe med en rolig dag, nei.

Søndag venter en 154 kilometer lang etappe, bestående av fire førstekategorier og avslutning opp Santuario del Acebo (9,6 kilometer à 8,1 prosent), med en rekke partier hvor stigningsprosenten er godt over 10.

Valverde og Pogacar ned

Mens Edvald Boasson Hagen til slutt spurtet inn til en ellevteplass og Hagen slapp uskadet fra velten, var det andre som var mindre heldig.

Blant de det gikk verst utover var Luka Mezgec, som stupte over sykkelen og rett i asfalten. Mitchelton-Scott-rytteren ble sendt til sykehus, og skal ha fått seg en trøkk i hoften og sin høyre albue.

Alejandro Valverde og Tadej Pogacar maktet heller ikke å styre unna en kollisjon og gikk ned.

(artikkelen fortsetter under)

STOR VELT: Velten i avslutningen på den 14. etappen sendte en rekke ryttere i asfalten. FOTO: Skjermdump Eurosport

– Jeg er ok. Håndleddet mitt gjør litt vondt, men det var ikke så ille. Jeg håper ikke det påvirker meg på de kommende etappene, fortalte Movistar-rytteren til pressen etter etappen.

Pogacar hadde en blødende albue da han snakket med pressen, men også han skal ha sluppet forholdsvis bra fra uhellet.

– Jeg forventet ikke så mye stress i dag, men velten var ganske hard. Jeg vet ikke hva som skjedde, men plutselig var halve feltet i bakken. Jeg håper alle er ok og at ingen fikk alvorlige skader.

Sammenlagtleder Primoz Roglic ble også hindret i velten, men måtte bare sette foten i bakken.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: ,

Les også disse