Prøv Procycling Pluss idag

TILBAKE PÅ SYKKELEN: Åtte dager ble Krister Hagen satt tilbake i treningshverdagen etter at han måtte igjennom en operasjon av hjertet ved en privat klinikk i danske Vejle. - Det gikk egentlig veldig greit, sier kristiansanderen. FOTO: Magnus Drivenes, procycling.no

Hagen tilbake i trening etter hjerteoperasjon

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 14.02.19 10:32

Del på    

– Nå har jeg lagt ut med alle sparepengene mine, sier Hagen med et smil.

(procycling.no): Onsdag var Krister Hagen tilbake på Pinarello-sykkelen etter hjerteoperasjon, og fikk selskap av UAE Team Emirates-rytterne Alexander Kristoff og Sven Erik Bystrøm før duoen avreise til Oman.

– Det var fire timers rolig tur. Det er bra vær her borte nå, så da kan vi sykle litt i fjella og ned igjen, sier Hagen om turen som blant annet involverte Hommersåk, Høle, Oltedal, Ålgård og retur hjem til Stavanger.

TILBAKE PÅ SYKKELEN: Krister Hagen la ut dette bildet på Instagram etter onsdagens treningsøkt.

NRK Rogaland meldte i forrige måned at det under hjertescreening i regi av danske Riwal Readynez Procycling ble funnet et syndrom hos 30-åringen som i verste fall kunne ha utløst hjerteforstyrrelser.

Derfor måtte Hagen innom en privat klinikk i Vejle på vei hjem fra samling for å få bukt med problemet.

– Jeg kunne velge dato for inngrepet selv, og tok det da dagen etter samling. Jeg reiste til Danmark den 5. februar, møtte min kone og overnattet hos venner. Så bar det rett inn på sykehuset dagen etter til klargjøring foran operasjon, forteller Hagen til procycling.no.

– Brukte alle sparepengene

Inne på operasjonssalen fikk han lokalbedøvelse i lysken der kirurgen gikk inn for å brenne av noen tråder mellom hjertekamrene.

Inngrepet var verken spesielt komplisert eller noe som vil sette ham tilbake i treningshverdagen.

– Nei, det gikk egentlig veldig greit. Jeg fikk adrenalin i blodet for å se hvordan hjertet fungerte på høyere frekvens, og det gikk fint. Så var det litt måling av EKG og blodtrykk, før jeg ble trillet inn på rommet mitt og i all hovedsak skulle hvile. Det var egentlig inngangssåret i lysken jeg måtte ta mest hensyn til. Du får litt brannsår på hjertet, og det er en litt rar følelse. Det kan jeg kjenne på nå også, men det er ikke noe farlig, forklarer han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

UT PÅ TUR! Sven Erik Bystrøm og Alexander Kristoff var ikke vonde å be, da det ble en firetimers rolig tur i Stavanger-traktene, torsdag. FOTO: Sven Erik Bystrøm/Instagram

Totalt sett har han altså ikke mistet stort mer enn en treningsuke på operasjonen. Kostnadsfritt var det likevel ikke å få det utført i privat regi.

– Nei, det kostet meg 73.000 kroner, så nå har jeg lagt ut med alle sparepengene mine, sier Hagen med en smil.

Som toppidrettsutøver var inngrepet nødvendig. Dermed får han det også dekket av forsikringen sin. Den overskytende delen har Riwal Readynez sagt de skal dekke.

La inn ekstra mengde i januar

Hagen ankom samling i Altea i god form, vel vitende om at det ble et lite oppbrudd i treningen etter at han kvittet seg med hjertesyndromet.

 – Det var en ganske hard samling i Spania og, så jeg hadde uansett tatt det rolig i fire-fem dager etterpå. Jeg har kunnet trene slik jeg ville både i forkant av samlingen og under. Det gjorde at jeg la på litt ekstra treningsmengde i januar. Dette er noe som kanskje kunne ha skapt problemer for meg når jeg ble gammel, men sannsynligvis ikke det heller. Nå har jeg fått ryddet det av banen, og det var kun fordi jeg er toppsyklist og trener såpass mye.

Formen inn mot samlingen var bra, noe som gjorde at kristansanderen scoret bra på testene som ble gjort nede i Altea.

Les også: – Jeg har bare trent knallhardt

Det gjør også at Riwal Readynez er ivrige på å se nordmannen i aksjon med startnummer på ryggen.

– Jeg har sagt at jeg skal være klar tidlig, og jeg tror de ønsker å ha meg med under Classic de l’Ardèche og Royal Bernad Drome Classic i starten av mars.

Fortsetter samarbeidet med Ørn

Hagen har fem hele sesonger i Team Coop bak seg og har samarbeidet tett med Stein Ørn om treningen de siste åra.

Det fortsetter de med i det danske prokontinentalmannskapet. Da Riwal Readynez var på jakt etter norske forsterkninger i fjor høst, var det framfor alt klatrere de var ute etter. Sindre Lunke var den ene, mens også Hagen varsler større fokus på den delen av syklinga denne sesongen.

– Jeg kommer nok til å fokusere mer på bakkene, ja. Det har litt med ønsket laget har også. Vi er nok litt tynt forspent akkurat der, men både Sindre og jeg kan hjelpe til på det området. Jeg regner med at jeg skal til Kroatia rundt. Det er det også en del kuperte dager, samt Settimana Internazionale di Coppi e Bartali – dersom vi får plass der, sier Hagen.

PS: Lag på det prokontinentale nivået forplikter seg til å utføre en hjertescreening av rytterne sine. De norske kontinentallagene er ikke pålagt å gjøre den type undersøkelser av rytterne sine.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse