Prøv Procycling Pluss idag

I TOPPEN: August Jensen gikk bra oppover i finalen på Geilo. Nå ligger Coop-rytteren på 11.plass sammenlagt i Tour of Norway (Foto: Tour of Norway).

Hagen snublet, Jensen steg opp

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 20.05.16 20:11

Del på    

Kontrastfull dag for Coop-Østerhus på Geilo.

GEILO (procycling.no): Mens Krister Hagen ble et offer i den feberaktige posisjonskampen i bunn av siste bakke til mål, tråkket lagkamerat August Jensen frem for å sikre Coop-Østerhus en plass i toppen sammenlagt i Tour of Norway. I den bratte, 2.3 kilometer lange stigningen opp til Havsdal forserte Jensen tidvis med de beste. 14.plassen i mål – 18 sekunder bak bestemann i hovedfeltet, Sondre Holst Enger (Norge/IAM) – sørget for at bodøværingen klatret tre plasser sammenlagt.

Jensen er nå 11.mann på sammenlagtlisten, bare 14 sekunder unna topp ti. Hagen falt riktignok bare en plass i sammendraget, men som 19.mann ligger han 1:58 bak leder Pieter Weening (Roompot). Uhellet i bunn av siste bakke kostet 27-åringen 42 sekunder til de beste.

– Krister ble presset ut i bunn av bakken, måtte ut av pedalen og mistet et par posisjoner. Det går fort oppover og man har ikke sjans til å komme tilbake fra noen sånt. August kjører bra oppover, blir nummer 14 og taper bare et par sekunder. Men vi er der oppe fortsatt, sier Roy Hegreberg til procycling.no.

– Vi hadde hele laget fremme på slutten faktisk. Vi var et av lagene som gjorde det. Ole (André Austevoll) var fremme for å tørre litt. Det er overraskende at andre lag med seiersmulighet ikke tar mer ansvar her i dag, sier Hegreberg, frustrert over at bruddet gikk inn.

– Krister har ikke tapt mye. Og mye kan skje på etappen i morgen. Det er kult å se hvor stabilt han kjører de siste månedene. Han har vært utrolig sterk, i dag var han uheldig. Også er det kult å se hvor godt August har kjørt de siste dagene, etter at han har vært småsyk og litt utenfor en periode. Nå er han tilbake og kjører med de best. Det gjør at vi har flere kort å spille på. Vi gleder oss til de to siste dagene

Jakter laksetrøya
Med to etapper igjen har Coop-Østerhus fortsatt mulighet til å oppnå sine målsetninger i Tour of Norway. Skal enten Jensen eller Hagen klatre inn blant de ti beste sammenlagt, vil lørdagens krevende etappe til Eggemoen by på gunstig terreng for angrep. Håvard Blikra ligger tett på den såkalte laksetrøya. Fredagens etappevinner Mads Pedersen (Stölting) leder konkurransen med tre poeng.

– (En topp ti sammenlagt) er målet vår. Også er vi veldig på skuddhold av den laksetrøyen. En trøye og en tur på podiet er ikke feil på siste dag i Sarpsborg. Nå må vi se på hvordan vi skal lure han dansken som har den. I dag hadde han en hard dag i front.

– Vi hadde lyst å ha noen i bruddet i dag. Plan B var hvis tre mann eller færre gikk avgårde, så skulle vi plukke poengene bak, og da ville vi sannsynligvis beholde trøya hvis bruddet ble hentet. Men det gjordet det jo ikke. Mads Pedersen har trøya nå. Håvard sanket 14 poeng og ligger nå noen poeng bak.

Tagget med: , , ,

Les også disse