Skjerping, Vangstad og Hagen før start i Tour Alsace. Foto: Joker-Icopal

Hagen klarte ikke å gjenta fjorårets seier i Alsace

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 4.08.18 17:30

Del på    

Den siste stigningen ble for tøff for et offensivt Joker-lag.

Den tredje etappen i Tour Alsace bød på gode minner for Joker-Icopal, som vant den nøyaktig samme etappen med Carl Fredrik Hagen i fjor.

Den 165 kilometer lange etappen er formet som en real haikjeft og er nærmest blottet for flate partier. Med andre ord en etappe som passer Hagen meget godt, og han var også på offensiven i år. Nordmannen kom seg med i et brudd som ledet an de første 100 kilometerne, men ble hentet inn av hovedfeltet før de to siste stigningene.

Da så Kristoffer Skjerping sitt snitt til å stikke av og få noen metere ned til feltet før den siste bakken opp til Col du Calvaire, sammen med Patrick Schelling (Team Voralberg) og Adrien Guillonnet (SCO Dijon). I bunn av stigningen – som er todelt med først en topp på Côte du Bouton d’Or, før det stiger videre opp mot Col du Calvaire etter en rask utforkjøring, holdt de en ledelse på rundt halvannet minutt ned til feltet, hvor Andreas Vangstad dessverre hadde krasjet.

Over toppen av Côte de Bouton d’Or fikk Skjerpings gruppe besøk av Szmyon Rekita (Leopard Cycling Team). Inn på den siste milen var forspranget til Skjerpings gruppe kjørt ned til ett minutt ned til gruppe to, hvor Hagen var representert.

I siste bakke ble det imidlertid for tøft for både Hagen og Skjerping, som begge mistet kontakt med sine grupper. Til slutt var det Marc Hirschi (Developement Team Sunweb) som tok seieren, mens gårsdagens etappevinner Geoffrey Bouchard (Cr4C Roanne) tok over ledelsen i sammendraget. Skjerping ble best av de norske på en tolvteplass.

Tagget med: , , ,

Les også disse