SEIER: Kaden Groves (til høyre) tok sin første seier for Mitchelton-Scott. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Groves med første seier for Mitchelton-Scott

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 7.02.20 10:45

Del på    

(procycling.no): Kaden Groves er av mange sett på som ett av de største spurttalentene i sykkelsporten, og fredag kom den første seieren som WorldTour-proff i 2.1-rittet Herald Sun Tour.

Den australske 21-åringen kjørte for SEG Academy Racing i første halvdel av sesongen, før han gikk inn som stagiaire i Mitchelton-Scott, med en kontrakt videre for de neste to årene.

De virkelige toppresultatene uteble i fjor høst, men i år hadde han allerede kjørt inn til en fjerdeplass i Race Torquay og andreplass på den første etappen i Herald Sun Tour før fredagens etappe. Ved begge de anledningene hadde han Alberto Dainese (Sunweb), hans tidligere lagkamerat fra SEG Academy Racing, på plassen foran seg.

I likhet med Groves, er også Dainese spådd en stor fremtid i sykkelsporten, og det ble en ny kamp om seieren mellom de to på den tredje etappen. Der var det altså Groves som gikk seirende ut, og dermed står det også én-én mellom de to i «kampen» for å få flest seirer i sine første fulle sesonger på WorldTour-nivå.

Sammenlagt leder fremdeles Jai Hindley (Sunweb). Rittet avsluttes søndag.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , , ,

Les også disse