NY SEIER: Groenewegen tok sin sjette seier for sesongen i hans første ritt på halvannen måned. Her fra tidligere i sesongen. Foto: David Ramos/Getty Images

Grøndahl Jansen sentral i ny Groenewegen-seier

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 14.05.19 16:58

Del på    

VIDEO: Sesongens sjette seier for Groenewegen i Dunkerque.

Groenewegen mistet en stund hjulet til opptrekker Mike Teunissen, men etter at en velt gikk i svingen med halvannen kilometer igjen og fronten av feltet stoppet opp, kom Groenewegen seg opp igjen til lagkameratene.

Grøndahl Jansen tok fronten med én kilometer igjen og holdt en såpass høy fart at seieren nærmest var sikret da han lot Teunissen ta fronten med 400 meter igjen. Groenewegen tok seg greit forbi Teunissen og de to begynte allerede å juble med 50 meter igjen. Dermed mistet de faktisk en mulig dobbeltseier etter at Marc Sarreau akkurat snek seg forbi Teunissen på de siste fem meterne, men det nederlandske laget kunne uansett si seg fornøyd med en strålende start på det franske etapperittet.

 

– Det var litt uheldig at han mistet oss før rundkjøringen, men så løste det seg fint. Den fjerde og den femte etappen kan bli spennende. Formen er god, så jeg håper å kunne gjøre noe ut av rittet, sier nordmannen om dagen og de to kuperte etappene som venter om noen dager.

Grøndahl Jansen trillet over målstreken til en åttendeplass, det som faktisk er hans første topp ti-plassering denne sesongen.

For Groenewegen ble det sesongens sjette seier, i det som er hans første ritt siden han vant Driedaagse Brugge-De Panne i slutten av mars.

Tok kontrollen i feltet med fire kilometer igjen

Den første etappen i 4 Jours de Dunkerque, firedagers i Dunkerque, rittet med det misvisende navnet gitt dets seks dager lange varighet, endte i en forventet massespurt.

Tom Devriendt (Wanty-Gobert) , Elmar Reinders (Roompot-Charles) , Samuel Leroux (Natura4Ever-Roubaix Lille Métropole) , Nicolas Baldo (St Michel-Auber 93) prøvde seg med et brudd, men med raske menn som Dylan Groenewegen (Jumbo-Visma), André Greipel (Arkéa Samsic), Marc Sarreau (Groupama-FDJ) og Christophe Laporte (Cofidis) i hovedfeltet ble Reinders og Leroux kjørt inn som de to siste med fire kilometer igjen, etter å ha vaket ti-femten sekunder foran feltet i lang tid.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Derfra og inn var det Jumbo-Visma som tok kontrollen, med fem ryttere foran Dylan Groenewegen, deriblant Amund Grøndahl Jansen.

Bryan Coquard (Vital Concept-B&B Hotels) krysset målstreken som nummer seks, men ble deplassert til 113. plass og fikk en tidsstraff på 30 sekunder etter en ulovlig manøver.

August Jensen (Israel Cycling Academy) og Daniel Hoelgaard (Groupama-FDJ) sykler også rittet. Jensen ble nummer 25 på tirsdagens etappe, mens Hoelgaard endte på 41. plass.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , , ,

Les også disse