GOD MATCHING: Amund Grøndahl Jansen får testet beina i helgens ritt.

Grøndahl Jansen får god VM-test mot Sagan, Van Avermaet og Van der Poel

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 21.09.19 10:16

Del på    

– Det vil være fint for selvtilliten om beina responderer godt.

(procycling.no): Flere av de største VM-favorittene gjør unna sine siste forberedelser i Belgia denne helgen. I lørdagens Primus Classic er blant andre Greg Van Avermaet, Peter Sagan, Mathieu van der Poel, Pascal Ackermann og Niki Terpstra på startstreken.

Der finner vi også Amund Grøndahl Jansen, som kjører Primus Classic og søndagens Gooikse Pijl som sine to siste ritt før VM-fellesstarten i Yorkshire 29. september.

På den foreløpige startlista til Gooikse Pijl finner vi også Van Avermaet, Sagan og Ackermann.

Med seg på Jumbo-Visma-laget i Primus Classic har Grøndahl Jansen blant andre Dylan Groenewegen og Mike Teunissen, mens laget i Gooikse Pijl består av blant andre Danny van Poppel og Timo Roosen.

– Det er muligheter i løypa på lørdag med en del bakker. Søndag blir kanskje en mer kontrollert affære, men vi får se, sier han til procycling.no. 

Selv etter en høstsesong hvor han har prestert jevnt og godt, vil en god generalprøve også være viktig å ta med seg inn mot VM.

– Det vil være fint for selvtilliten om beina responderer godt, sier han.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

I godt norsk selskap

I Belgia blir han også langt fra eneste nordmann. Team Coop og Joker Fuel of Norway kjører begge de to belgiske éndagsrittene og i søndagens Gooikse Pijl blir også Uno-X Norwegian Development Team å finne på startstreken.

– I det selskapet er vi på ingen måte favoritter og vi kan ikke forvente å vinne. Til gjengjeld kan vi kjøre litt mer fritt og overraske. De siste ukene har vi kjørt godt kollektivt som et lag, og gjør vi også det denne helgen, så er vi gode nok til å sitte med i finalen, sier sportsdirektør i Team Coop, Magnus Børresen, i en pressemelding. 

– Begge ritt kan skille i bakkene, og blir det vind så skiller det enda mer. Søndagens startfelt er på papiret litt svakere, men det er fortsatt ryttere helt i verdenseliten og ryttere som er motivert for å kjøre sykkelritt. Det er «real racing» og kun de sterkeste sitter igjen i finalen, men vi er også motiverte for å gi alt og avslutte sesongen med stil, sier Børresen.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Forventer selv at jeg kan blande meg inn i finalen i VM

Slik stiller de norske lagene

Coop stiller med Håkon Lunder Aalrust, Erlend Blikra, Louis Bendixen, Jacob Eriksson, Olav Hjemsæter, Erik Lunder og André Sotberg i lørdagens ritt. Til søndagens ritt byttes Bendixen ut med Aasvold.

For Uno-X er det nok størst håp til Erik Nordsæter Resell, som har med seg Torstein Træen, Lars Saugstad, Iver Skaarseth, Kristian Kulset og stagiairen André Kjønås Heggø til Belgia.

Joker Fuel of Norway står på sin side oppført med Herman Dahl, Henrik Evensen, Ole Forfang, Søren Wærenskjold, Ludvik Holstad, Fridtjof Røinås og Andreas Vangstad på start i Primus Classic.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , , , , ,

Les også disse