KUNNE JUBLE: Dylan Groenewegen deler her ut en klem til Tom Leezer. Også Timo Roosen og Amund Grøndahl Jansen gjorde sine saker bra i Dubai, tirsdag. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM

Groenewegen takker norsk «Obelix»

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 6.02.18 14:51

Del på    

Perfekt start for LottoNL-Jumbo i Dubai.

(procycling.no): Åpningen av Dubai Tour var så kaotisk som man kan se for seg når store deler spurteliten skal sesongdebutere.

«Kusleppet» blant høyhus i Dubai, som er den største byen i Emiratene, endte med at verken Mark Cavendish, Marcel Kittel eller John Degenkolb fikk sjansen til å trenge seg inn på topp 10-lista.

Da satt dynamikken meget bedre hos LottoNL-Jumbo, selv om det også der var kaotisk i etterkant av den undersjøiske tunellen drøye fem kilometer unna mål.

– Vi mistet hverandre, men kom sammen igjen. Alle gjorde en topp jobb, forteller Amund Grøndahl Jansen til procycling.no.

Siktet mot kilometerbuen

Haga-mannen gjorde en oppofrende innsats, og var satt til jobben med å holde opptrekker Timo Roosen og førstespurter Groenewegen i posisjon fram til kilometersmerket.

Tom Leezer gjorde unna forarbeidet, og sammen med nordmannen fant de en vei ute til venstre i hovedfeltet (sett bakfra via helikopterbildene).

Så gjorde nordmannen sin jobb som fartsholder inntil han hoppet av akkurat under kilometerbuen og slapp seg ned på siden av feltet.

Enormt opptrekk av Roosen

På det tidspunkt var Lotto-kompisene tallmessig underlegne både det Katusha-Alpecin og Quick Step-Floors hadde igjen av hjelpere. Det tok dog ikke lang tid før også Katusha var nede i to mann, og det belgiske storlaget tre.

I stedet for å sykle passivt, skjøt Roosen i stedet fart inn i en rom mellom to ryttere og førte igjen sin kaptein ut på venstre side av feltet.

25-åringen fra Tilburg gjorde et fantastisk opptrekk, og Groenewegen trengte ikke gjøre annet enn å skyte ut av hans vindskygge med 200 meter igjen til målet. Så skal nok også Roosen få litt av skylda for at det gikk i stå for flere av konkurrentene bak, for når sant skal sies ble det mye start og stopp på Degenkolb & Co på et rotete oppløp på Palm Jumeirah.

Danske sluknet like før streken

Groenewegen ble hardt presset av både Elia Vivani og Magnus Cort fram til streken. Vivani forsøkte å komme seg forbi der det ikke var nok rom (inne ved sperregjerdet), mens Cort serverte en skikkelig kraftspurt fra venstre side.

Astana-rytteren sluknet nok noe på de siste meterne, og det var nok til at LottoNL-Jumbo-kapteinen tok årets første seier:

– I fjor kom jeg på andreplass på et par av etappene her, men denne gangen klarte jeg å vinne. Så det var veldig kult. Laget gjorde en veldig bra jobb her i dag. Jeg må takke dem, sa nederlenderen etterpå.

Overfor TV 2 ga han følgende omtale av innsatsen til Grøndahl Jansen:

– Han gjorde en god jobb for meg. Han er i tredjeposisjon i spurtopptrekket. Han er ung, men veldig sterk. Han gjorde en god jobb for meg, sier Groenewegen til TV 2.

Som procycling.no tidligere har omtalt, kaller Groenewegen sin norske hjelper gjerne for Obelix (nettopp fordi han er så sterk).

Viktige bonussekunder

Et annet viktig moment er at Groenewegen samtidig plukket med seg ti bonussekunder til sammendraget.

Magnus Cort ligger på andreplass, mens unge Nathan Van Hooydonck innehar tredjeplassen etter en lang dags ferd i brudd.

Fredagens etappe er rittets tøffeste, og munner ut i bakkespurt opp mot Hatta Dam. Her ble Marcel Kittel nummer seks i 2016, men Grøndahl Jansen tror ikke sluttplasseringen her kommer til å avgjøre sammendraget av Dubai Tour.

– Det blir nok viktigere å plukke bonussekunder underveis, påpeker han.

Tagget med: , , ,

Les også disse