OVERLEGEN: Dylan Groenewegen var den klart beste i spurten. Foto: © Tim De Waele

Groenewegen med ny spurtseier

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol
Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 25.02.18 16:53

Del på    

Nederlandsk seier i Kuurne-Brussel-Kuurne.

KUURNE/OSLO (procycling.no): Det ble en massespurt om seieren i søndagens Kuurne-Brussel-Kuurne. Etter et sent angrep hadde Julien Vermote en knapp ledelse inn på de siste 300 meterne, noe som sørget for at Arnaud Démare ble tvunget til å gå for en langspurt for å hente inn lagkameraten til Edvald Boasson Hagen.

Dermed passerte de Vermote inne på de siste 200 meterne, men på hjulet til Démare satt en nederlandsk spurter i storform. Dylan Groenewegen passerte franskmannen med 100 meter igjen, og tok seieren med et par sykkellengder ned til Démare og Sonny Colbrelli.

Seieren var hans fjerde for sesongen.

– Vi kom inn i Kwaremont, og der sprakk alt opp. Lagkameratene mine fikk meg tilbake på strålende vis. Da vi kom tilbake var fremdeles Stuyven lenger framme, men vi klarte å hente ham og på de siste kilometerne klarte jeg å plasserte meg selv i den rette posisjonen, sier han i et intervju like etter målgang, gjengitt av Cyclingnews.

– Jeg kom bakfra med mye fart, så jeg klarte å passere Arnaud Démare. Jeg liker denne typen ritt, og jeg liker når det er hardere, sier 24-åringen.

Dermed ble det en seier for laget til Amund Grøndahl Jansen. Nordmannen har vært med på de tre tidligere seirene til Groenewegen denne sesongen, og var også blant LottoNL-Jumbo-rytterne i søndagens ritt. Like delaktig var han ikke i søndagens seier, ettersom to punkteringer på Oude Kwaremont gjorde at han ikke fullførte. Også Edvald Boasson Hagen brøt rittet.

August Jensen satt med i hovedfeltet, men ga mot slutten beskjed om at han ikke følte seg bra, og det var derfor Guillaume Boivin som spurtet inn til syvendeplass for Israel Cycling Academy.

Korsæth i brudd

Den fjerde nordmannen i søndagens ritt var Truls Korsæth – etter at en syk Sondre Holst Enger måtte melde forfall før rittstart – og Astana-rytteren var offensiv fra starten.

Lillehamringen kom seg med i dagens brudd på syv ryttere, og viste seg som én av de sterkeste der. Da hovedfeltet hentet dem inn igjen på Oude Kwaremont, med 85 kilometer igjen, klarte han sammen med Gediminas Bagdonas (AGR2 La Mondiale) og Roman Cardis (Direct Energie) å henge seg på en gruppe som slet seg løs fra hovedfeltet. Totalt talte den nye frontgruppa 21 ryttere, med ryttere som Greg Van Avermaet (BMC), Arnaud Démare (FDJ, Jasper Stuyven (Trek-Segafredo), Daniel Oss (Bora-Hansgrohe), Matteo Trentin (Michelton-Scott), Yves Lampaert (Quick-Step Floors), Sascha Modolo og Sep Vanmarcke (begge EF Education First), Tiesj Benoot (Lotto Soudal) og Sonny Colbrelli (Bahrain-Merida).

Korsæth var der alene som Astana-rytter, og selv om de raskt fikk en luke på minuttet ned til hovedfeltet, var det også Astana som sørget for at hovedfeltet kom opp til Korsæths gruppe med 40 kilometer igjen.

GODT INNPAKKET: Det var ikke mangel på klær for Truls Korsæth i Kuurne-Brussel-Kuurne. Foto: © Tim De Waele

Velt og punkteringer i fleng

Like før hadde dog Oss og Stuyven angrepet, og de to var dermed fremdeles et halvminutt foran feltet. De to jobbet godt sammen i front, men var uheldige da Oss punkterte 34 kilometer før mål. Stuyven kikket lenge bak seg for å se om italieneren kom opp igjen, men måtte til slutt innse at han var alene. Dermed var han alene i front med godt over tre mil igjen, nærmest en blåkopi av rittutviklingen da han vant rittet tilbake i 2016.

I hovedfeltet var det de italienske spurterne som var i fokus. Bahrain-Merida gjorde mesteparten av drajobben for Sonny Colbrelli, mens landsmannen Sascha Modolo fikk hard medfart etter en velt med snaut tre mil igjen og dermed måtte se at seierssjansene og hovedfeltet forsvant fra ham.

En ny velt gikk med 21 kilometer igjen, denne gang med Astana-rytterne Aleksej Lutsenko og Magnus Cort involvert. I motsetning til Modolo kom de seg relativt raskt opp på sykkelen, men kombinert med hardkjør i feltet – som sørget for at Stuyven ble kjørt inn med to mil igjen – ble det en kamp for å komme seg opp igjen.

Det klarte de aldri, og inne på den siste mila kom det flere angrep. En trio med Julien Vermote (Dimension Data), Julien Duval (AG2R La Mondiale) og Loïc Vliegen (BMC) rev seg løs fra det reduserte hovedfeltet, og med tre kilometer igjen hadde de en luke på 15 sekunder.

Det holdt akkurat ikke for de tre, med Vermote som den siste som ble kjørt inn – 200 meter fra mål. Istedenfor var det Dylan Groenewegen som tok seieren etter en ny spurt av aller ypperste klasse.

Tagget med: , , ,

Les også disse