VANT IGJEN: Dylan Groenewegen tok sin tredje etappeseier i årets Tour of Britian. FOTO: David Ramos/Getty Images

Groenewegen lekte seg til ny seier i Tour of Britain

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 11.09.19 16:21

Del på    

Et strålende opptrekk og en strålende spurt ga ny Jumbo-Visma-seier.

(procycling.no): Det ble en ny massespurt på den femte etappen i Tour of Britain og nok en gang var det Dylan Groenewegen (Jumbo-Visma) som gikk seirende ut.

Amund Grøndahl Jansen tok fronten med én kilometer igjen og sammen med Mike Teunissen leverte de Groenewegen i en perfekt posisjon. Nederlenderen åpnet spurten snaut 200 meter fra mål og vant med flere sykkellengder ned til Matthew Walls (Storbritannia). 

Groenewegen tok dermed sin tredje etappeseier i årets utgave av rittet.

Matteo Trentin (Mitchelton-Scott) ble nummer tre på etappen og overtok dermed ledelsen i sammendraget.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Fire mann i brudd

Før etappen var det Mathieu van der Poel (Corendon-Circus) som ledet rittet. Etter at han prøvde seg forsiktig frempå i et bruddforsøk etter to kilometer, var det et langt mindre farlig brudd som gikk av gårde noen kilometer senere.

Da var det Emil Vinjebo (Riwal-Readynez), Jake Scott (SwiftCarbon Pro Cycling), Rob Scott (Team Wiggins Le Col) og Matt Bostock (Canyon dhb p/b Bloor Homes) som kom seg av gårde.

Hovedfeltet tok raskt kontroll og sørget for at utbryterne aldri fikk stort mer enn rundt to-tre minutter ned til feltet.

Utbryterne fikk ekstra sekunder etter at feltet kjørte feil

Vinjebo og Bostock holdt unna lengst og avstanden var nede i 50 sekunder med 18 kilometer igjen.

Da kjørte de fire første rytteren feil i hovedfeltet, mens Amund Grøndahl Jansen (Jumbo-Visma) også tapte mange posisjoner da han måtte stoppe opp etter å ha delvis fulgt rytterne som kjørte feil. 

Dermed var det Corendon-Circus som plutselig var i front av feltet, men det var tydelig at det nederlandske laget ikke ville bruke mye krefter på det tidspunktet. Forspranget steg til ett minutt, men etter hvert fikk Lotto Soudal og Sunweb igjen jobbet seg opp til fronten. Da sank igjen avstanden til bruddet. Vinjebo angrep med ni kilometer igjen, men med seks kilometer igjen var det også slutt for ham.

Flere angrep kom i Flaybrick Hill (800 meter á 4,4 prosent) fire kilometer fra mål, men ingen kom seg skikkelig av gårde.

Dermed ble det en massespurt, hvor Groenewegen tok en klar seier.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , ,

Les også disse