GREIPEL RASKEST: André Greipel viser at han fremdeles er å regne med i spurtene. FOTO: Justin Setterfield/Getty Images

Greipel tuktet Ewan

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 2.09.18 16:33

Del på    

Henviste erstatteren til andreplass.

(procycling.no): Neste år sykler Caleb Ewan for Lotto-Soudal. Den raske australieren er signert for å erstatte veteranen André Greipel, som forsvinner til prokontinentallaget Fortuneo-Samsic.

Til tross for at han byttes ut for den nye vinen viste 36-åringen at han fremdeles har krutt i beina, da han henviste 24-åringen til andreplass på den første etappen av OVO Energy Tour of Britain.

Thomas angrep

Tour de France-vinner Geraint Thomas (Team Sky) satte fyr på avslutningen da han klinket til i en stigning med åtte kilometer til mål og fikk med seg Quick-Step Floors-duoen Julian Alaphilippe og Bob Jungels.

Inn på de siste fire kilometerne gikk Jungels av gårde alene, men luxembourgeren maktet ikke å skape en stor nok luke til å holde unna inn til målgang i Newport.

Tett duell

BMC og Lotto-Soudal ledet an inn på oppløpet. Bakfra kom Fernando Gaviria (Quick-Step Floors) i stor fart og skjøt fart. Colombianeren åpnet opp en luke på flere sykkellengder tilbake til konkurrentene, men det ble for langt til målstreken.

Bak akselererte Ewan og Greipel og det ble en tett duell mellom duoen, etter de hadde passert Gaviria, men til slutt var det Greipel som var den raskeste og kunne juble for seier.

Seieren er Greipels sjette denne sesongen.

Tagget med: , , ,

Les også disse