FØLER SEG KLAR: Edvald Boasson Hagen viste både rå styrke og svakhetstegn da Tirreno-Adriatico ble avsluttet med en tempoetappe tirsdag. Nå venter vårklassikerne. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

DEN ER MIN! Det er denne mesterskapstrøya Edvald Boasson Hagen så gjerne vil beholde. Her fra tempoen i Tirreno-Adriatico tidligere i år. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

– Skal gjøre alt jeg kan for å beholde trøya

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 22.06.16 21:35

Del på    

Edvald Boasson Hagen går for gull på tempoen.

Gull. Det er målsetningen til Edvald Boasson Hagen når han starter på de 47,4 kilometerne fra Sundsfjord til Saltstraumen torsdag kveld, ti minutter over åtte.

– Det er gøy å ha trøya. Jeg har hatt den i mange år, og jeg håper jeg kan fortsette med det. Målet er å vinne. Jeg skal gjøre alt jeg kan for å beholde den, sier Boasson Hagen til procycling.no

– Det er lenge siden jeg har kjørt en tempo på temposykkel, forteller 29-åringen, og resonnerer seg frem til at den siste gangen var den avsluttende etappen i Tirreno-Adriatico i mars. Da gjennomførte han en god tempo, og ble nummer syv.

Tidligere på året vant han også tempoen i Tour of Qatar, men det var til gjengjeld på landeveissykkel.

– Jeg har sittet litt på temposykkelen etter Tour of Norway og Dauphiné, men jeg er veldig spent på hvordan det går. Det er mange som er i veldig god form, så jeg skal ikke ta noe for gitt, sier nordmannen, som ikke overraskende trekker fram Vegard Stake Laengen som sin sterkeste konkurrent.

OL-kamp
Den høyreiste askerbøringen imponerte stort i Giro d’Italia, hvor han tok en tredjeplass på den niende etappen, en 40 kilometer lang tempoetappe.

– Han var veldig sterk i fjor også før han punkterte, minner Boasson Hagen om. – Han kjørte veldig sterkt i giroen. Jeg er spent på om han har holdt formen derfra, eller om han har falt ned litt.

Les også: Stake Laengen: – Jeg hører hjemme i WorldTouren

Et annet viktig aspekt oppe i kampen om NM-gullet er at tempoen vil være den eneste tempoen de to nordmennene kjører sammen denne sesongen, og vil derfor kunne være en viktig pekepinn for landslagsledelsen i valget om hvem som skal representere Norge på OL-tempoen i Rio.

– Det er en kupert løype her, og det er der (i OL) også. Det er viktig å gjøre det bra for å få en bra selvtillit. Det står jo mellom oss, så den som kjører best blir vel plukket ut, sier Boasson Hagen.

Landslagssjef Stig Kristiansen bekrefter i en SMS at tempoen er viktig i deres valg til tempoen i Rio.

– Den er ikke 100 prosent avgjørende, men viktig såfremt begge har en normal tempo uten uhell, skriver Kristiansen.

Tøff løype
Tempoløypa, som er identisk med den brukt til lagtempoen på tirsdag, blir av både Boasson Hagen og medaljekandidat Andreas Vangstad beskrevet som tøff.

– Den (løypa) er ganske tøff, mye opp og ned. Den vil absolutt skille. Jeg tror det er viktig å ha litt krefter igjen på slutten inn mot de siste bakkene, sier Boasson Hagen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SMERTE: Mellom tre til fire ganger i uka har Andreas Vangstad vært ute og trent med temposykkelen siden NM. FOTO: KRISTOFFER ØVERLI ANDERSEN

MEDALJEJAKT: Andreas Vangstad er ute etter å ta sin tredje NM-medalje på like mange år på tempo. Foto: Kristoffer Øverli Andersen

Både han og Vangstad benyttet dagen til å kjøre gjennom løypa, og fikk dermed testet ut bakkene i løypa.

– De (bakkene) er tøffe til å være tempo. De er oppe på rundt åtte-ni prosent, sier Vangstad, som tror på en lav gjennomsnittsfart.

Sørlendingen har henholdsvis tredje- og andreplass fra de to siste NM-tempoene, og er således blant de hyppigst nevnte kandidatene til å utfordre de to utenlandsproffene. Selv tror han imidlertid det blir for tøft, og mener det er bronse som er det noe mer naturlige målet.

– Jeg føler meg langt fra sikker på noen medalje. Jeg tror i hvert fall det blir tøft med de to første plassene. Det er en mulighet å ta bronsen, men jeg trenger en god dag da, sier Andreas Vangstad til procycling.no.

I kampen om den siste plassen på pallen forventer sørlendingen hardest kamp fra Truls Engen Korsæth, Reidar Borgersen og Krister Hagen.

– Jeg blir veldig fornøyd med tredjeplass. NM er medalje eller ingenting, så jeg satser på det, sier Vangstad, som melder om god form, selv om han heller ikke har fått trent så mye på temposykkelen.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse