GIR OPP FORSVARET: Femke Van den Driessche har innsett at hun ikke vil bli frifunnet, og gir opp eget forsvar i saken om motorjuks. Foto: Yorick Jansens (Scanpix/AfP)

Gir opp forsvar i «motorjuks-saken»

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 14.03.16 15:06

Del på    

Slutter som syklist.

19 år gamle Femke Van den Driessche har innsett nederlaget etter at det ble funnet en sykkel med innebygget motor i utstyrsparken hennes under VM i sykkelkross.

Den belgiske utøveren sier i hvert fall nå at hun ikke kommer til å forsvare seg i displinærsaken UCI har reist mot henne etter motorfunnet.

– Etter å ha rådført meg med advokaten min og familien, har jeg bestemt meg for å avslutte forsvaret mitt under høringen i Aigle (UCIs hovedkvarter i Sveits). Jeg har bestemt meg for å slutte med sykkelkross. Utgiftene ved høringen vil bli for høye for meg. En frifinnelse er umulig, ettersom sykkelen var en del av sykkelparken min, forklarer hun.

Jenta har tidligere stått fast på at sykkelen tilhørte en kompis av henne, og ble gjort klar av hennes mekanikere ved en feiltakelse.

UCI har varslet at de vil slå hardt ned på overtrampet, og har innstilt på livstidsutestengelse i saken.

Nå velger Femke å droppe tirsdagens høring og gi seg som syklist på toppnivå.

– Jeg ønsker å fortsette et fredfullt og verdig liv, og håper at alle viser forståelse for det og respekterer det, avslutter hun.

 

 

Tagget med: ,

Les også disse