Prøv Procycling Pluss idag

VRAKET: Årets vinner av Paris-Roubaix blir ikke å se i Tour de France. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Gilbert vraket til Tour de France

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 26.06.19 10:43

Del på    

Deceuninck-Quick-Step stiller seg bak Alaphilippe, Viviani og Mas.

Den franske avisen L’Équipe skrev tirsdag at Tour de France kunne gå uten Philippe Gilbert i år, og da laguttaket til Deceuninck-Quick-Step ble klart onsdag formiddag var ikke vinneren av årets Paris-Roubaix å se blant de åtte rytterne.

Gilbert har heller foreløpig ikke skrevet under en ny kontrakt med det belgiske laget.

– Det er med stor skuffelse jeg må meddele at jeg ikke vil delta i årets Tour de France. Etter fjorårets velt hvor jeg måtte bryte rittet tidlig, var jeg veldig motivert for å komme tilbake i år. Det ville vært min tiende Tour de France, men dessverre må jeg utsette de planene, skriver Gilbert på Twitter, og legger til at han vil heie på lagkameratene den neste måneden.

– Med en så sterk stall tilgjengelig har det vært vanskelig å velge ut kun åtte ryttere. Det er synd at en rytter som Philippe Gilbert ikke får plass, men vi føler at dette er et veldig balansert lag. Vi har tre ledere som vil gå for en kombinasjon av etappeseirer og et godt sammenlagtresultat. Det er ikke lett å kombinere et slikt fokus, men med denne lagoppstillingen og erfaringen vi har, kan vi få til mye på mange etappe, sier sportsdirektør Tom Steels i en pressemelding.

– Med en lagtempo i Belgia og ettersom vi er et belgisk lag med belgiske sponsorer, er det et viktig mål for oss og vi har et lag som kan gjøre det bra der. Vi føler at dette laget gir oss strålende balanse og en sjanse på mange etapper, sier Steels.

Viviani med sterkt lag rundt seg

De tre pilarene laget er bygget opp rundt er Julian Alaphilippe, Enric Mas og Elia Viviani.

Sistnevnte har med seg Michael Mørkøv og Maxi Richeze som dedikerte hjelpere i opptrekket, mens ryttere som nevnte Alaphilippe, Yves Lampaert, Dries Devenyns og den danske kometen Kasper Asgreen også kan hjelpe Viviani i avslutningene.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Vi må huske at dette er første gang på mange år (Viviani har kun kjørt Tour de France i 2014 tidligere) at han er i touren. Han har bevist at han kan vinne etapper i treukersrittene, men dette er Tour de France. Med et helt lag bak seg, må han beholde roen og forhåpentligvis kan han ta muligheten med begge hender. Det blir muligens vanskelig å gå for den grønne trøya, men vi får se dag for dag, ettersom han vil fokusere på etappeseirer, sier Steels.

Årets Tour de France starter med en spurtetappe i Brussel og dermed er det også en mulighet for Viviani å ikle seg den gule ledertrøya, om han skulle vinne etappen.

DEBUTANT: Etter en strålende sesong så langt, får Kasper Asgreen sjansen i årets Tour de France. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Mas skal lære

Alaphilippe vant to etapper og klatretrøya i fjorårets ritt og vil nok forsøke å gjenskape det, mens Enric Mas blir lagets sammenlagthåp. Spanjolen ble nummer to i fjorårets Vuelta a España, men har foreløpig ikke klart å gjenskape den samme formen i årets sesong.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Han er sammenlagtrytteren vår. Samtidig, dette er debuten hans i Tour de France, og selv om han beviste at han kan holde formen i tre uker i Vuelta a España, så er dette touren og det handler om læring. Det er vanskelig å forklare hva dette rittet er før du har vært en del av det. Alt er hardere i touren og han må forstå det. Han trenger å være i god posisjon, selv på de flate etappene. Heldigvis har vi Dries (Devenyns) som han kan stole på, og som vil være Mas’ høyre hånd og hjelpe ham så lenge som mulig, sier Steels.

Deceuninck-Quick-Steps lag til Tour de France: Julian Alaphilippe, Kasper Asgreen, Dries Devenyns, Yves Lampaert, Enric Mas, Michael Mørkøv, Maximiliano Richeze og Elia Viviani.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , , , , ,

Les også disse