MONUMENTDRØMMEN: Gilbert vant Flandern rundt denne sesongen. Foto: © Tim De Waele

Gilbert drømmer om Sanremo og Roubaix

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 27.09.17 20:10

Del på    

– Hvis han lykkes, taper jeg plutselig en haug med penger, sier Patrick Lefevere.

Med seier i Flandern rundt tidligere i år, tok Philippe Gilbert et viktig steg mot en stor drøm for belgieren. 35-åringen har nå vunnet tre av de fem monumentene, med seier fra både Il Lombardia og Liège-Bastogne-Liège tidligere.

I sommer signerte Gilbert en ny toårsavtale med Quick-Step Floors, og lagets manager Patrick Lefevere, forteller at det hele handler om målene til belgieren.

– Phil signerte en ny toårskontrakt fordi han gir seg selv to år til å vinne både Milano-Sanremo og Paris-Roubaix. Da vil ha vunnet alle de fem monumentene, sier Lefevere til Het Niuewsblad, gjengitt av Cycling Weekly.

– Fet bonus

Før årets sesong forlot Gilbert BMC til fordel for Quick-Step, og syklet da sitt første Flandern rundt siden 2012. Det endte umiddelbart i seier, men tidligere hadde han også vært på pallen to ganger, noe han også har vært i Milano-Sanremo.

Den største utfordringen blir nok utvilsomt Paris-Roubaix, et ritt Gilbert kun har kjørt én gang tidligere.

Tilbake i 2007 ble det en 52. plass, og all statistikk tilsier også at den franske klassikeren er den som er vanskeligst av de fem å vinne.

Tidligere er det kun Eddy Merckx, Roger De Vlaeminck og Rik Van Looy – alle belgiere.

Med seier i VM, Amstel Gold Race, Flèche Wallonne og det som tidligere har vært omtalt som det sjette monumentet, Paris-Tours, er Gilbert allerede blant de største stjernene i sykkelsporten. Således er han allerede nå en mann som lønnes godt, men skal vi tro Lefevere kan det bli vesentlig mer penger til Gilbert om han lykkes med å vinne alle de fem monumentene.

– Hvis Philippe lykkes, taper jeg plutselig en haug med penger. Det er en fet bonus, men det ville gjort meg glad. Som Gilbert, er jeg også en mann som liker en utfordring, sier den ikoniske sykkellederen.

Tagget med: ,

Les også disse