ENDELIG SEIER: Etter en trøblete andre halvdel av sesongen kom endelig seieren for Fernando Gaviria. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Gaviria tok sin første seier på fem måneder

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 17.10.19 10:26

Del på    

Fikk akkurat kastet sykkelen foran Ackermann på den første etappen i Tour of Guangxi.

(procycling.no): Som forventet ble det en massespurt på den første etappen i Tour of Guangxi. Mitchelton-Scott tok kommando på den siste kilometeren for Matteo Trentin, men det var Pascal Ackermann (Bora-Hansgrohe) som åpnet spurten.

Tyskeren gikk til med rundt 250 meter igjen og det viste seg å bli en akkurat litt for lang spurt.

På de siste meterne kom Fernando Gaviria (UAE Team Emirates) bakfra i høy fart og han fikk akkurat kastet sykkelen de nødvendige centimeterne foran over målstreken. Såpass tett var det at ingen av rytterne jublet da de krysset målstreken, men Ackermann viste tydelig med sin hoderisting at han gikk tapende ut av duellen. 

For Gaviria ble det dermed en svært kjærkommen seier. Seieren er hans femte i Tour of Guangxi, etter at han vant fire etapper her i 2017, og hans femte denne sesongen. Hans forrige seier kom for over fem måneder siden, da han vant den tredje etappen i Giro d’Italia etter at Elia Viviani ble deplassert.

Siden måtte colombianeren stå over Tour de France grunnet en kneskade og han har slitt med å være i sin beste form siden, men han sikret seg altså en etterlengtet seier i Kina og leder nå rittet sammenlagt etter den første etappen.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Kontrollert dag i Beihai

Det var en varm dag for rytterne i den sørlige delen av Kina, med en temperatur på rundt 30 grader.

Rytterne skulle gjennom tre runder rundt Beihai, hvor hele runden var på rundt 47 kilometer. Ettersom den offisielle starten og målgangen var noen kilometere fra hverandre ble etappens totale lengde 136 kilometer.

Dagens brudd ble etablert tidlig. Der satt Ryan Mullen (Trek-Segafredo), Josef Cerny (CCC) og Mikkel Frølich Honoré (Deceuninck-Quick-Step).

I feltet kontrollerte UAE, Bora-Hansgrohe og Bahrain-Merida og sørget for at de tre rytterne aldri fikk noe stort forsprang.

Bruddet holdt sammen til man var ferdige med etappens to innlagte spurter. Alle bruddrytterne endte med fire bonussekunder og etter den andre innlagte spurten slapp både Cerny og Honoré seg tilbake til feltet.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Angrep på angrep de siste tre milene

Med 29 kilometer igjen ble Mullen hentet, noe som utløste nye angrep. Spesielt Deceuninck-Quick-Step var aktive og Rémi Cavagna gjorde flere forsøk på å komme seg av gårde. Etter flere kilometer med mye støting var det Ben Perry (Israel Cycling Academy) som gikk av gårde med 22 kilometer igjen.

Opp rundens eneste stigning (1,3 kilometer à 4,7 prosent) med 18 kilometer igjen ble det igjen satt høy fart. Lotto Soudal hadde flere ryttere blant de ti første, blant dem Carl Fredrik Hagen, men det ble ingen luker ut av det i front. Kjøret på vei inn i bakken gjorde også sitt til at Perry ble hentet inn igjen.

Tempoet førte til en splitt i feltet, hvor anslagsvis 40 ryttere havnet bakpå, men det hele samlet seg igjen med tolv kilometer igjen. I front kom det flere angrep, men det var ingen som klarte å få en skikkelig luke før Victor Campenaerts (Lotto Soudal) gikk til med ni kilometer igjen. Han fikk med seg Julius van den Berg (EF Education First) og fikk raskt en luke på 10-15 sekunder.

Duoen samarbeidet godt, men i feltet var det fremdeles mange friske bein. Forspranget var kjørt ned til rundt fem sekunder med 3,3 kilometer igjen, da Campenaerts måtte fortsette på egenhånd, men med 2,3 kilometer var også han hentet inn.

Dermed ble det en massespurt på den første etappen i Tour of Guangxi, hvor Fernando Gaviria tok seieren.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , ,

Les også disse