TOK SIN FØRSTE: Fernando Gaviria er på plass i UAE-rekkene og markerte det ved å ta etappeseieren under San Juan-åpningen. FOTO: PhotoFizza

Gaviria snuser på Giro d’Italia

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 4.12.18 12:50

Del på    

Mens Kristoff mest trolig blir å se i Tour of Norway.

(procycling.no): Det er alt kommunisert ut at Fernando Gaviria åpner sesongen i Vuelta a San Juan i slutten av januar.

I et intervju med El Espectador i hjemlandet Colombia, letter nå 24-åringen litt på sløret når det gjelder hvordan Tour de France-oppkjøringen vil se ut:

– Vi avventer fordi noen av sportsdirektørene ønsker at jeg tar 10 dager av Giro d’Italia for å klargjøre meg til touren. Andre mener det er bedre at jeg tar California rundt, sier Gaviria til avisen ifølge cyclingnews.com.

Bak Gaviria i touren

At han er lagets førstespurter foran Tour de France, er udiskutabelt. Det har også Alexander Kristoff og trener Stein Ørn tatt innover seg.

Da procycling.no snakket med Ørn i slutten av november, uttalte han følgende om Grand Tours i opplegget til stesønnen.

– Vi må se an lagets ønsker, men Alexander er nødt til å kjøre en Grand Tour. Det er nærliggende at han må kjøre giroen, men vi hadde håpet at han kunne kjøre i Norge (Tour of Norway, vår anm.) i den perioden, så det er litt dumt.

– Naturlig å kjøre i Norge

Med en Giro d’Italia-aktuell Gaviria, synker sjansen for at nordmannen skal dit.

Det bekrefter også 31-åringen selv overfor procycling.no.

– Det kommer stadig ut detaljer rundt programmet til Gaviria, vet du om det foreligger planer også for deg per nå?

– Nei, men jeg skal ned på treningsleir på mandag, så da blir det møter der om opplegget. Jeg vet jo at laget skal til Norge, så det ville jo ha vært naturlig å kjøre for meg der, sier Kristoff og peker med det mot Tour of Norway fra tirsdag 28. mai til søndag 2. juni.

Alternativ VM-oppkjøring?

Tour of California avholdes fra 12.-18. mai neste år. Det gjør at det kan kombineres med opptredener i Norge som også kan inkludere Hammer Stavanger fra 24.-26. mai.

En mulig løsning vil dermed å sende Gaviria til giroen og Kristoff til Tour of California.

Dersom UAE Team Emirates har ambisjoner om å sende sitt sterkeste mannskap til Tour de France, får vi trolig se et oppsett som involverer begge to.

Team Kristoff er også nødt til å stake ut en god oppkjøring til VM i Yorkshire, og muligens kan man kombinere touren og La Vuelta, hvis man ikke tar en ’enklere rute’ via Arctic Race (14.-18. august) og Tour of Britain (8.-15. september) – eventuelt GP-rittene i Montréal og Quebec samme helg (13. og 15. september).

PS: I procycling.nos podkast «Musette» diskuteres Gavirias overgang til UAE Team Emirates denne uken, og om han og Alexander Kristoff kan fungere sammen.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse