SMITTET: Fernando Gaviria er blant utøverne som er smittet av corona-viruset i Abu Dhabi. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no

Gaviria smittet av corona-viruset

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 12.03.20 14:09

Del på    

– Det sirkulerer mange rykter om helsetilstanden min, men jeg har det bra.

(procycling.no): Torsdag tok Fernando Gaviria bladet fra munnen og bekreftet i en video fra UAE-Team Emirates at han er smittet av corona-viruset.

– Hei alle sammen. Det er mange rykter som sirkulerer om helsetilstanden min, men jeg har det bra. Jeg har vært her og gjennomgått prøver, som har gitt positivt utslag for corona-viruset, men jeg har det bra, sier Gaviria som videre takker laget og de som har pleiet ham på sykehuset.


– Jeg er her for å hindre at andre mennesker skal bli berørt og for å hindre den videre spredninga som skjer akkurat nå. Dette forteller jeg for å forsikre alle om ting står bra til, og la oss alle håpe at dette lar seg løse straks, forteller han.

Torsdag spekulerte den belgiske avisen Het Laatste Nieuws i at 25-åringen var blant rytterne som hadde fått påvist viruset.

I forrige uke kom det fram at én kolombianer, to italienere, to russere og én tysker hadde testet positivt. Disse personene skulle være knyttet opp til UAE Tour. Tidligere denne uka opplyste Gazprom-RusVelo at Dmitry Strakhov hadde fått påvist viruset.

Som en direkte konsekvens av corona-tilfellene i De forente arabiske emirater har Sven Erik Bystrøm sittet i karantene på W Hotel Abu-Dhabi-Yas Island siden 27. februar. UAE-Team Emirates og Gazprom-RusVelo er de to eneste lagene som ennå ikke har fått forlate landet.

UAE Tour ble avlyst da det gjensto to etapper.

Tagget med: , ,

Les også disse