POSITIV TEST: Gazprom-RusVelo bekrefter at Dmitry Strakhov har avlagt en positivt prøve for Corona-viruset under isolasjon i Abu Dhabi. (Photo by Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images)

Sykkellag offentliggjør positivt corona-test

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 11.03.20 10:10

Del på    

– Håper situasjonen løser seg kjapt.

(procycling.no): Cofidis og Groupama-FDJ fikk reise hjem på søndag, mens Gazprom-RusVelo og UAE-Team Emirates fremdeles har ryttere og støtteapparat i karantene ved W Abu Dhabi – Yas Island-hotellet.

Det er da sikkert også gode grunner for at de lagene holdes igjen.

Tirsdag kveld meldte Gazprom-RusVelo via sin egen Facebook-side av Dmitry Strakhov har testet positivt for COVID-19, det etter hvert beryktede corona-viruset.

Laget skriver at utøveren dro til sykehuset søndag kveld og fikk den nedslående nyheten.

– Etter å ha bestått den femte testen på hotellet, fortalte de meg at jeg hadde et positivt resultat for corona-viruset og at jeg måtte dra til sykehuset. Riktig nok så jeg ikke resultatene fra analysene selv. Sykehuset gjennomførte ytterligere tester, tok en blodprøve og lovte å rapportere resultatene i løpet av nær framtid. Jeg venter. Jeg har det bra. Jeg fulgte og fortsetter å følge alle sikkerhetstiltak. Jeg håper at denne situasjonen løses snart, uttaler Dmitry Strakhov.

Fikk følge av to lagkamerater

Han skal ha blitt tatt med til sykehuset sammen med to andre lagkamerater.

– Tre Gazprom-RusVelo-ryttere ble lagt inn på sykehus for ytterligere tester. Dmitry Strakhov dro til sykehuset søndag kveld, skriver laget i en oppdatering på Instagram.

Rytterne har sittet isolert på hotellet ved Yas Marina siden om ettermiddagen torsdag 27. februar.

– Ingen med positive tester her

Den 1. mars fikk de beskjed om at 14 dagers karantene ventet, noe som gjør at reisefølget tidligst får slippe ut lørdag 14. mars.

Les intervju med Bystrøm om dagene i karantene her! (+)

Sven Erik Bystrøm er den eneste nordmannen som fremdeles holdes på hotellet mot sin vilje. Tidligere har han fortalt procycling.no at ryttere som har fått påvist smitte er lagt inn for behandling ved det lokale sykehuset.

– Det jeg kan si er at ingen som har testet positivt på Corona-viruset er til stede her på hotellet. De er til behandling på et lokalt sykehus. Alle som er her har testet negativt ved to anledninger. Alle vet at det har vært tilfeller av COVID-19-smitte på hotellet, og det er jo en grunn til at de holder oss igjen. Hvis ikke hadde vi fått lov til å reise ut, påpekte Bystrøm i intervjuet som ble gjort med procycling.no (+).

De tre Gazprom-rytterne har oppholdt seg på samme hotell som nordmannen den siste tiden, men har oppholdt seg i en del som er atskilt fra resten av UAE-Team Emirates-rytterne.

PS: For én uke siden ble det meldt at to russere har testet positivt for COVID-19-viruset i De forente arabiske emirater. Personene skal være tilknyttet UAE Tour, men det er tvilsomt om Strakhov er medregnet blant disse to. I tillegg skal én kolombianer, to italienere og én tysker ha testet positivt. Hvem det dreier seg om er foreløpig ikke offentliggjort.

Tagget med: ,

Les også disse