LYNRASK: Gaviria kysser håndleddet for tredje gang allerede denne sesongen. På Algarves åpningsdag var argentineren først over målstreken i Lagos. FOTO: Tim de Waele (©TDWSport.com).

Gaviria foran Greipel i Algarve

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 15.02.17 18:10

Del på    

Quick-Steps 11. seier i 2017.

I en forrykende massespurt i Lagos tok Fernando Gaviria (Quick-Step Floors) seieren på åpningsetappen i Volta ao Algarve onsdag. Den lynraske kolombianerens tredje seier for sesongen kom foran André Greipel (Lotto-Soudal) og Nacer Bouhanni (Cofidis).

Det var hovedsakelig Lotto Soudal og Cofidis som knivet om posisjonene på de siste kilometerne, mens Quick-Step avventet i kulissene helt frem til oppløpet.

Gavirias opptrekker, argentineren Max Richeze, fyrte avgårde i et halsbrekkende angrep med målseilet i siktet, og strakk dermed ut Cofidis-opptrekket til Bouhanni.

Franskmannen åpnet spurten sin først, men hadde ikke krefter nok til å holde bak seg en stormende Gaviria, som suste inn til sin første seier på europeisk jord i 2017.

– Jeg er veldig glad ettersom jeg akkurat kom fra Colombian, der jeg har jobbet veldig bra og denne seieren beviser det. Det var en kongelig spurt med noen av de raskeste i kampen om seieren. Å slå dem er veldig fint, spesielt ettersom vinden var ganske sterk der ute. En stor takk til laget da de gjorde en perfekt jobb, sier Gaviria etter seieren.

I det som var en stjernespekket spurt ble Dylan Groenewegen (LottoNL-Jumbo) nummer fire og John Degenkolb (Trek-Segafredo) nummer fem, mens Sven Erik Bystrøms lagkamerat Baptiste Planckaert (Katusha-Alpecin) kunne smukke seg med en sjetteplass.

Dimension Data stilte med spurtkongen Mark Cavendish, men det var Edvald Boasson Hagen som etter målgang skiltet med best resultatet for det sørafrikanske laget. Den norske mesteren tok en tiendeplass i sin sesongdebut.

Tagget med: , ,

Les også disse