FORBEREDELSER: Vita Heine, Julie Solvang og Ingrid Lorvik tjuvstartet Hitec Products Birk Sports treningsleir på Mallorca denne uka. FOTO: Via Karl Lima på Twitter

– Vi har ikke gått etter store stjerner

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 19.11.18 13:17

Del på    

Hitec starter sesongforberedelsene på Mallorca.

(procycling.no): Økonomisk trøbbel skapte en skikkelig rydding i rekkene til Team Hitec Products Birk Sport.

Ut forsvant sterke navn Camilla Møllebro, Simone Frapporti, Tatiana Guderzo, Charlotte Becker, Nina Kessler og Susanne Andersen.

Inn har mindre profilerte navn kommet, men teamsjef Karl Lima håper at noen av dem vil ta store steg i Hitec-trøya:

– Det blir nok egentlig ikke så store endringer hos oss. Vi har fått inn flere gode avsluttere, og jeg tror Lucy Garner kan bli en stjerne hos oss. Hun har i flere år kjørt for andre i både Argos-Shimano (nå Team Sunweb) og Wiggle High5, men nå vil hun få muligheten til å kjøre for egne sjanser hos oss, sier Lima til procycling.no.

Trimmet stallen ned til 10

De 10 Hitec-jentene (6 norske og 4 utlendinger) har den første samlinga foran 2019-sesongen på Mallorca denne uka. I fjor talte det 13 kvinner innenfor lagrekkene.

Alt søndag var Vita Heine, Julie Meyer Solvang og Ingrid Lorvik. Også Pernille Feldmann, Garner, Ingvild Gåskjenn, Amalie Lutro, Chanella Stougje, Marta Tagliaferro og Lonneke Uneken er i ferd med å slutte seg til troppen.

– Du har gått for en del unge ryttere denne gangen?

– Ja, nå har vi vel tre jenter som er født i år 2000 (Feldmann, Lutro og Uneken), og det er litt uvant. Det blir spennende å se når de nå møtes for første gang. Det er en del snille og forsiktige jenter, så jeg ser ikke helt hvem som skal lage bråk i denne gjengen, sier Lima.

Uforløst potensial

Å gå for mindre profilerte jenter med uforløst potensial var en bevisst strategi når Lima så seg nødt til å bygge opp stallen såpass uhyggelig.

20 år gamle Susanne Andersen blir naturligvis et savn, men det stavangerbaserte laget har et par jokere i ermet.

– Marta Tagliaferro har jobbet mye for Giorgia Bronzini denne sesongen, men har en avslutning som gjør at hun også kan spurte for egne sjanser. Stougje har vært opptrekker for Lorena Wiebes i Parkhotel Valkenburg, men har ikke kjørt ritt siden hun tok begge kragebeina under en vel i Belgia i våres. Lonneke var junior denne sesongen og hentet hjem noen seirer. Jeg fikk et tips om henne, og jeg tror hun kan bli en meget bra tilvekst til troppen vår på sikt, avslutter Lima.

Tagget med: , , , ,

Les også disse