FUNNET DØD: Kelly Catlin (nummer to fra venstre) ble bare 23 år gammel. Den amerikanske jenta var del av laget som tok sølv i forfølgelsesritt for lag under OL i Rio de Janeiro sammen med Sarah Hammer, Chloe Dygert og Jennifer Valente. (Photo by Tim de Waele/Corbis via Getty Images)

– Det går ikke et minutt uten at vi tenker på henne og det fantastiske livet hun kunne ha levd

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 11.03.19 11:59

Del på    

Kelly Catlin (23) funnet død.

(procycling.no): I en korrespondanse sendt til Velo News søndag morgen, forteller Mark Catlin, far til tidligere verdensmester i forfølgelsesritt på bane, Kelly Catlin, at datteren ikke lenger er blant oss.

– Det går ikke et minutt uten at vi tenker på henne og på det fantastiske livet hun kunne ha levd. Det går ikke et sekund hvor vi ikke hadde gitt vårt eget liv mot hennes uten å blunke. Smerten er utrolig, skriver Mark Catlin i brevet der han minnes sin 23-årige datter.

Kelly studerte matematikk ved Stamford, hun var i tillegg en talentfull fiolinist og kunstner – i tillegg til satsingen på banesykling. Catlin vant VM i forfølgelsesritt på bane med tre anledninger for det amerikanske laget.

Hun satset også på landeveien med Rally UHC Pro Cycling Team.

– Vi er dypt berørt av Kelly’s bortgang. Vi kommer alle til å savne henne veldig mye. Kelly var mer enn en idrettsutøver og vil alltid ha sin plass innenfor den amerikanske sykkelfamilien. Våre tanker går til hennes etterlatte. Dette er en utrolig vanskelig tid og vi ønsker å respektere deres ønske om fred og ro, uttaler Rob DeMartini i det amerikanske sykkelforbundet.

Catlin var opprinnelig løper, men skader førte henne i retning av sykkelsporten. Hun var 17 år gammel da hun startet opp satsingen på to hjul.

– Nyheten om Kelly Catlins bortgang har rammet laget vårt hardt. Vi har mistet en fantastisk person i ung alder, og det oppleves veldig vanskelig. Kelly var vår venn og lagvenninne. Våre dypeste kondolanser går til familien og de som var så heldige at de kjente henne best, skriver Rally Cycling i en pressemelding.

Tagget med: ,

Les også disse