JAKTER NYE REKORDER: Filippo Ganna satte verdensrekord på lørdag og nå øyner han også timesrekorden. Foto: Justin Setterfield/Getty Images

Ganna ønsker å gå for timesrekorden

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 5.11.19 14:41

Del på    

Men først vil han kjøre et treukersritt for første gang.

(procycling.no): Søndag imponerte Filippo Ganna ved å sette verdensrekord to ganger på fire kilometer individuelt forfølgelsesritt. Hans beste tid var hele 2,776 sekunder bedre enn den tidligere verdensrekorden, og nå virker Ganna som en klar kandidat til å bli den første som bryter «drømmegrensa» på fire minutter.

4.02,647 lyder rekorden til Ganna, og ettersom den nye rekorden er satt i lavlandet, vil han trolig være i nærheten av å ta rekorden bare han gjennomfører et forsøk i høyden under gode forhold. 

– Ja, uten tvil. Hvis «Pippo» drar opp til høyden nå, så vil den grensa kollapse, sier trener Marco Villa til Gazzetta dello Sport.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Mål om timesrekord

I tillegg til verdensrekorden han nå har, øyner også Ganna muligheten for å ta timesrekorden til Victor Campenaerts. Belgieren syklet 55 kilometer og 89 meter oppe i høyden i Mexico den 16. april i år.

Ganna har ikke tidligere gjort et forsøk på timesrekorden, men både bronsemedaljen fra VM og andreplassen i Chrono des Nations noen uker etterpå, viser at han også står distansen godt på en tempo. 

– Ja, jeg ønsker å forsøke. Hvis timesrekorden har vært en idé frem til nå, så vil det nå bli et mål, sier Ganna selv.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Vil ha et treukersritt i beina først

Han sier imidlertid at det vil avhenge av at han får kjørt et treukersritt først, for å bygge opp motoren. Selv om han har blitt 23 år og har tre sesonger bak seg på WorldTour-lag, har faktisk Ganna aldri deltatt i et treukersritt så langt i karrieren.

I Ineos er det ofte trangt om plassene til treukersrittene, men det foreløpige ønsket skal være å kjøre Giro d’Italia neste år.

Neste sommer venter også OL i Tokyo. Verken fire kilometer individuelt forfølgelsesritt eller timesforsøk er OL-øvelser, men Ganna vil være en svært viktig del av det italienske laget i forfølgelsesrittet. 

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: ,

Les også disse