RASKEST: Filippo Ganna, her avbildet under VM i Yorkshire, satte to verdensrekorder i Minsk. FOTO: Tim de Waele/Getty Images.

Ganna satte verdensrekord i Minsk

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 3.11.19 11:43

Del på    

Satte to rekorder på en dag.

(procycling.no): Filippo Ganna satte to ganger ny verdensrekord i individuell forfølgelsesritt på bane søndag. I kvalifiseringen under verdenscuprunden i Minsk tilbakela italieneren de fire kilometerne på tiden 4.04.252 – mer enn ett sekund bedre enn den forrige rekorden.

Gannas personlige rekord på 4.07.456 ble dermed senket betraktelig på den hviterussiske banen, som ligger kun 250 meter over havet.

I finalen søndag ettermiddag slo den piemontesiske 23-åringen til igjen, med en enda raskere tid på 4.02.647 da han henviste briten John Archibald til andreplass.

Ganna innhentet Archibald etter drøye tre kilometer av finalen og stormet inn til sin andre verdensrekord for dag med et snittfart på voldsomme 59.345 km/t. Med en gjennomsnittshastighet på 58,956 km/t var Ganna nesten seks sekunder raskere enn briten Archibald i kvalikrunden.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Verdensrekorden kommer etter en god sesong på landeveien for Team Ineos-rytter Ganna. Den høyreiste tempospesialisten tok bronse under verdensmesterskapet i tempo i Yorkshire, i tillegg til en etappeseier i Binck Bank Tour og Tour de la Provence, samt gull i det italienske tempomesterskapet.

Rekord ved havnivå

Den forrige verdensrekorden tilhørte Ashton Lambie; amerikaneren suste inn på 4.06.407  i Bolivia i september. Den rekorden ble satt under det panamerikanske mesterskapet på 2500 meter over havet.

Ganna ble dermed den første rytteren til å sette ny rekord ved havnivå siden australieren Jack Bobridge i Sydney tuktet Chris Boardmans rekord med tiden 4.10.534 i 2011.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Anita Yvonne Stenberg var også i aksjon under verdenscuprundens tredje dag i Omnium. Stenberg markerte seg med 13.plass i Scratch, åttende plass på tempo, og en 14.plass i eliminasjonsrittet.

Tagget med: , , ,

Les også disse