BESKYLDES FOR MOTORDOPING: Fabian Cancellara blir mistenkt for motordoping av Phil Gaimon.

Gaimon klargjør Cancellara-anklagene: – Det er hva jeg tror

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 14.11.17 17:55

Del på    

Mener det hele er tatt ut av kontekst, men står på sitt.

(procycling.no): Phil Gaimon har måttet tåle reaksjoner etter at han i sin nye bok har gjengitt ryktet som kobler Fabian Cancellara til motordoping.

– Jeg trodde ikke på det før jeg hørte noen av hans tidligere lagkamerater snakke om enkelte hendelser hvor Cancellara hadde sin egen mekaniker, sykkelen hans ble holdt unna alle andres, og han syklet fra velkjente dopere. Når man ser på videoene, ser ikke akselerasjonene naturlige ut i det hele tatt, som om han har trøbbel med å holde orden på pedalene. Den fyren hadde sannsynligvis en motor, skriver eks-proffen i boken.

UCI-sjefen, David Lappartient, fulgte opp med å varsle at han ønsket å komme til bunns i saken. Jean-Christophe Péraud ble deretter ansatt av UCI for å avdekke motorjuks.

Fabian Cancellara reagerte med å kontakte forlaget som har gitt ut Gaimons bok. Han krever at de stopper salget av boken som følge av anklagene amerikaneren kommer med.

– En hodepine

Dog mener amerikaneren selv at han på ingen måte har anklaget Cancellara. Det skriver han i en uttalelse tirsdag.

– I boken min gjentok jeg et rykte som er vel-dokumentert og mange år gammelt, og jeg presenterte det på den måten. Jeg står ved min mening, men det er nettopp det det er, og hvem som helst som faktisk har åpnet boken, vil vite at det jeg skrev var langt fra en «anklagelse». Det er hva jeg tror, og jeg ville vært en løgner hvis jeg utelot det, men jeg hevder ikke å ha noen avsløringer eller bevis.

Gaimon skriver videre at han ikke kommer med noen avsløringer i boken sin, og at de som ønsker en «saftig fortelle-alt-story» kommer til å bli skuffet.

Den tidligere Garmin-syklisten har blitt kritisert for å ha en sterk profil mot doping og enkelte dopere, samtidig som han er god venn med dopingdømte ryttere som Tom Danielson, Levi Leipheimer og Christian Vandevelde.

– Vennskapet mitt med Tom Danielson er en stor del av historien, så vanligvis når jeg får hatmail, er det for å kalle meg hykler for å ikke «hate dopere» nok. Jeg ventet ikke at dette (Cancellara-ryktene) skulle bli tatt ut av kontekst eller bli til drittslenging, og jeg er lei meg for dem som har kastet bort tid og energi på det. Det er ikke sånn jeg vil selge bøker, og det har ikke vært verdt hodepinen, skriver Gaimon.

Tagget med: , ,

Les også disse