VIL HA BOK STOPPET: Fabian Cancellara, her som gjest under Strade Bianche 2017. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com)

Vil ha bok stoppet etter anklager om motordoping

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 13.11.17 20:20

Del på    

Krever unnskyldning fra amerikansk eks-proff.

(procycling.no): I sin nye bok, Draft Animals, skriver den tidligere proffsyklisten Phil Gaimon, at han tror Cancellara bedrev motordoping. Som følge av anklagene har UCI åpnet en etterforskning, for å ettergå påstandene.

– Når man ser på videoene, ser ikke akselerasjonene naturlige ut i det hele tatt, som om han har trøbbel med å holde orden på pedalene. Den fyren hadde sannsynligvis en motor, skriver den tidligere Cannondale-Drapac-rytteren.

LES MER: Eks-proff anklager Cancellara for motordoping

Påstandene om en motor i Cancellaras sykkel stammer fra 2010, da han var knusende overlegen i både Flandern rundt og Paris-Roubaix. I kjølvannet av seirene ble det lagt ut en mistenkeliggjørende video på YouTube, som viste hvor tilsynelatende uanfektet sveitseren distanserte konkurrentene og spekulerte i om Cancellara hadde startet motoren i det han rykket fra. Her kan du lese hvordan omgivelsene reagerte på videoen, i 2010.

Har kontaktet forlaget

Den nå pensjonerte Cancellara har tidligere avfeid alle anklagene, og mandag reagerer han for første gang på Gaimons gjenopplivning av påstandene, gjennom sine advokater.

LES OGSÅ: UCI vil undersøke anklagene mot Cancellara

De har nå kontaktet forlaget som gir ut Gaimons bok og bedt dem om å stoppe salget. De forlanger også en offentlig unnskyldning fra den amerikanske 31-åringen. Det skriver belgiske Nieuwsblad.

Dansk mekaniker avfeier anklagene

Gaimon skriver i sin bok at Cancellara hadde en egen mekaniker og at den olympiske mesterens sykler alltid ble holdt for seg selv. Rune Kristensen er i dag mekaniker hos Quick-Step Floors, men jobbet i 2010 for Team Saxo Bank og var med det danske laget på brosteinsklassikerne.

Han avfeier kategorisk alle påstandene.

– Jeg var i 2010 mekaniker ved de to rittene (Flandern rundt og Paris-Roubaix, vår.anm.) med Cancellaras faste mekaniker, Roger Theel, og vi samlet i fellesskap alle lagets sykler til vårklassikerne, forteller han til Ekstrabladet.dk.

– Hadde det vært en motor gjemt i en sykkel hadde jeg oppdaget det. Det ville ikke kunne unngås. Fabians sykler ble håndtert som alle andre sykler, så det er umulig at det kan ha vært noe skjult i den, konstanterer han bastant.

Videre forteller han at Cancellaras sykkel alltid ble oppbevart sammen med lagets øvrige sykler, og at hvilken som helst mekaniker fikk håndtere og vaske sykkelen. Ifølge Kristensen var det bare Alberto Contador som tok konkurransesyklene sine med hjem.

Tagget med: ,

Les også disse