SPURTEN: Her blir Milano-Sanremo 2017 avgjort. Gabriel Rasch satt bak i følgebilen. FOTO: ©Tim De Waele

«Gabba» i følgebilen da Kwiatkowski vant: – Intenst

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 19.03.17 21:24

Del på    

Det gikk akkurat som planlagt for Gabriel Rasch og Team Sky i Milano-Sanremo.

(procycling.no): Under lørdagens Milano-Sanremo var det fem norske ryttere til start, og Alexander Kristoff innkasserte den beste plasseringen med en fjerdeplass.

Men det var enda en nordmann som var i ilden lørdag, nemlig Skys sportsdirektør Gabriel Rasch.

Han fikk oppleve enhver sportsdirektørs drøm da hans disippel Michal Kwiatkowski spurtet ned Peter Sagan og Julian Alaphilippe på de siste meterne på Via Roma.

Da procycling.no snakket med Gabba søndag kveld, hadde han rukket å komme ned på jorden igjen. Etter gårsdagens seiersfest bar det rett hjem til barnebursdag og andre oppgaver for 40-åringen. Likevel var han naturligvis særdeles godt fornøyd med lørdagens ritt.

– Det var bra, det! utbryter han og ler smilende. Dette var Skys andre monumentseier. Den første kom først i fjor, da Wout Poels vant Liège-Bastogne-Liège.

Sikre på Sagan-rykk

– Det var intenst. Det var rått å se at det gikk omtrent akkurat som vi hadde trodd på forhånd og planlagt. Vi var liksom 99 prosent sikre på at Sagan skulle støte med en kilometer igjen til toppen, og det gjorde han. Vi kjørte et veldig bra løp, synes jeg. Vi kjørte smartere enn det vi har gjort tidligere – vi satt ikke så mye i fronten. Det var to ganger vi var foran: I bunn av Cipressa og bunn av Poggio, akkurat da vi skulle.

Etter at tendensen de siste årene har vært at det har endt i massespurt på Via Roma, så det ut som at Sky kjørte for Elia Viviani da de satte seg opp på Poggio.

– Ja, vi kjørte for Elia. Men planen var at Kwiato skulle gå etter Sagan. Hadde ikke Sagan støtet, så hadde ikke Kwiato støtet heller. Elia følte seg bra, så vi kjørte et jevnt hardt tempo for ham, samtidig som det var bra for Kwiato at det gikk fort opp der, sånn at da det ble angrepet, så var folk slitne.

Og da Sagan angrep, var det bare to stykker som klarte å følge. Kwiatkowski og Alaphillipe. John Degenkolb og Sonny Colbrelli satt årvåkent med da Sagan gikk, men de maktet bare ikke å følge verdensmesteren.

Rasch forklarer at det utviklet seg til å bli et drømmescenario for hans lag, Sky.

– Kwiato dro ikke med Sagan fordi vi hadde Elia bak, og vi trengte ikke å kjøre bak heller.

Saken fortsetter under bildet.

SPORTSDIREKTØR: Gabriel Rasch fikk oppleve monumentseier fra lagbilen under Milano-Sanremo lørdag. FOTO: Jarle Fredagsvik/procycling.no

Ny vår for polakken

Michal Kwiatkowski har hatt en ganske tøff start på Sky-karrieren. Han kom til det britiske storlaget som mannen som skulle frelse dem i klassikerne, men ble aldri den store suksessen i vårklassikerne som det ble spådd. Om høsten var han også en skygge av seg selv.

Seieren i E3 Harelbeke ble sesongens høydepunkt. Den gang var det også Peter Sagan som ble slått mann mot mann.

– Han trente litt for hardt og var for ivrig på vinteren i fjor, og det startet veldig bra. Han var i veldig god form i januar, men ble syk før Algarve. Han var ikke 100 prosent i Tirreno, var grei Sanremo, også ble han mye syk på dumme tidspunkter. I år har det vært mindre, han har tatt bedre vare på seg selv. Han er en sånn rytter som er veldig bra når det er bra, mens når det er stang ut, så drar han seg litt ned.

Kwiatkowski har konkurrert med Peter Sagan i mange år, og verdensmesterens styrke ble nok en gang et tema etter lørdagens ritt. Også Gabba må bøye seg i støvet for sykkelsportens største stjerne for øyeblikket.

– Han er helt rå. Sinnsyk rytter. Vanvittig god.

– Det er mange som mener at han er for sterk for sitt eget beste, og at det blir vanskelig for han taktisk i rittene?

– Han blir jo, som i går, rytteren som alle skulle slå. Han er den store, store favoritten. Kwiato kjenner ham litt fra før, de er omtrent jevngamle og har konkurrert mye, så han visste at Sagan var bedre til å spurte. Han var utrolig smart som ga Peter Sagan noen meter før spurten, og lokket ham til å starte spurten tidlig. Da fikk han utnyttet dragsuget litt, og kunne ta fart bakfra og komme forbi, analyserer den norske sportsdirektøren.

Tagget med: , , , ,

Les også disse