PÅ TOPP: Det meste virket for UAE i torsdagens ritt, hvor Alexander Kristoff tok seieren. FOTO: Simon Zetlitz Nessler, procycling.no

– Det fungerte bra i dag, men det burde også fungere i dag

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 7.06.18 21:49

Del på    

God debut for det trolige Tour de France-opptrekket til Alexander Kristoff.

Det ble en gledens dag for Alexander Kristoff i GP du Canton d’Argovie. For andre gang vant han rittet, i det som var den samme avslutningen han tok sin første WorldTour-seier i tilbake til den femte etappen i Tour de Suisse i 2013.

Den gang var det Peter Sagan og Arnaud Démare han slo med et par sykkellengder. Denne gang het motstanden Francesco Gavazzi og Marco Canola, og seiersmarginen ble også oppjustert med ytterligere en del sykkellengder.

– Du er aldri sikker, men jeg følte meg bra, så jeg hadde troen på det. Plutselig er det noen som er sterke og kommer bakfra, men jeg så på bildene at det så ut som jeg hadde rimelig bra kontroll, sier han muntert til procycling.no etter seieren.

Fikk mer støtte fra laget

Seieren var hans 70. proffseier i karrieren og kom etter at laget hadde gjort en strålende jobb for nordmannen. Fra podiet fortalte han at han hadde et mål om å nå 100 seirer i løpet av karrieren, og da blir det også viktig at han får den hjelpen han ønsker i årene som kommer.

Kristoff hadde selv bedt om å få mer støtte etter at han nærmest var mutters alene i spurtene i California. Inn på laget til Tour de Suisse fikk han derfor både Roberto Ferrari og Ben Swift. I GP du Canton d’Argovie hadde han i tillegg også med Simone Consonni av opptrekkerne.

Les også: Kristoff positiv til TdF-massespurtene

Dermed var det nok å ta av for Kristoff på torsdag, som brukte Consonni og Oliveiro Troia til å taue underveis. Til slutten sparte han Filippo Ganna, Swift og Ferrari, som leverte nordmannen i nærmest perfekt posisjon.

– Det fungerte bra i dag, men det burde også fungere i dag. Slik sett burde vi vinne her i dag, men det er ingen bedre trening enn ritt. Jeg følte vi gjorde en fin figur i dag, men det blir nok ikke like lett i Sveits. Vi får bare gjøre jobben, så får vi se hvordan det fungerer.

Først test med Swift og Ferrari

Swift og Ferrari er (sammen med Sven Erik Bystrøm) etter alle solemerker også rytterne Kristoff vil få rundt seg i spurtene i Tour de France. Swift og Ferrari gjorde sitt første ritt sammen med Kristoff torsdag, hvor Ferrari var sisteopptrekkeren.

– Vi kunne kanskje byttet siden det var litt motbakke i dag, hvor Swift normalt sett er veldig sterk. Vi prøver litt og ser hva som fungerer best, forklarer nordmannen, med øynene rettet mot Tour de France.

I Tour de Suisse tror Kristoff på to spurtsjanser, men der er feltet vesentlig tøffere enn hva han møtte på torsdag. I etapperittet som starter på lørdag, møter han blant andre Fernando Gaviria, Arnaud Démare, Peter Sagan, André Greipel, Michael Matthews og Kristoffer Halvorsen.

Det er første gang siden 2015 at Kristoff kjører rittet, etter å ha prioritert Critérium du Dauphiné de siste to årene. Etter at Tour de France-starten ble utsatt én uke, gjorde det sitt til at en ny opptreden i Dauphiné egentlig ble uaktuell.

– Jeg føler Sveits er et bedre treningsritt enn Dauphiné. Det er ikke så mye stress, men du får fremdeles den samme gode treningen med de lange bakkene og slikt. Det året jeg vant (to etapper i Tour de France, i 2014) kjørte jeg i Sveits. De årene jeg har kjørt best i Tour de France har jeg kjørt i Sveits, mens jeg de siste to årene har kjørt i Dauphiné.

– Hva blir målet i Sveits? Få drillet opptrekket eller ta en etappeseier?

– Det går litt hånd i hånd. Funker opptrekket, så er jo etappeseier mulig. Målet er å få en etappeseier. Det får vi se om vi klarer, så blir treningsdelen inn mot Tour de France også veldig viktig, oppsummerer han.

Tagget med: , ,

Les også disse