Prøv Procycling Pluss idag

GIKK I BAKKEN: Marianne Vos veltet, brakk kragebeinet og syklet til mål, seks minutter etter Anna van der Breggen. Foto: Luc Claessen/Getty Images

Fullførte Liège-Bastogne-Liège med kragebeinsbrudd

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 23.04.18 18:24

Del på    

Europamesteren måtte operere etter velt.

(procycling.no): Marianne Vos var uheldig og gikk i bakken under Liège-Bastogne-Liège søndag. Hendelsen skjedde med 20 kilometer igjen, da posisjonskampen i forkant av stigningen Roche-Aux-Faucons sto på.

– Det var en krasj på venstre side av veien i en kort nedoverbakke. Jeg var på den andre siden og så Jeanne Korevaar (Waow Deals Pro Cycling) velte og svinge mot høyre. Gruppen reagerte, noe som fikk meg til å krasje og gå over styret og lande på min høyre side, sier Marianne Vos ifølge cyclingnews.com

Deretter fikk den svært meritterte nederlenderen en reservesykkel og syklet inn til mål. Hun merket likevel fort at noe ikke var som det skulle og dro til sykehus etter en sjekk i lagbussen etter rittet. Etter det bar turen til en spesialist i Amersfoort, der en operasjon ble gjennomført.

Etter velten syklet hun inn til 56.plass, over seks minutter bak suverene Anna van der Breggen.

– Prosedyren gikk veldig bra. Det er hyggelig at folk ønsker å hjelpe så fort. Jeg må ta det rolig i et par dager nå. Deretter kan jeg, avhengig av smertene, sykle forsiktig på Tacx-rullen. 

Nå venter en måned på sidelinjen for 30-åringen som flere ganger er verdensmester både på landeveien, banen og på sykkelkross.

– Jeg kommer ikke til å sykle de neste fire ukene, noe som betyr at jeg mister GP Elsy Jacobs, Trofee Maarten Wijnants og Wielerfestival Aalburg. Høydetreningen jeg hadde planlagt i andre halvdel av mai ser ut til å utgå. Det er forventet at jeg er tilbake der jeg var en gang i juni. Det er skuffende at ting ikke går som planlagt. Jeg var i ferd må å komme i form, men sesongen er heldigvis lang, sier sykkellegenden. 

 

Tagget med: ,

Les også disse