FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no

Fullførte kongeetappe med «punktert lunge»

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 1.08.16 13:02

Del på    

– En spesiell sak, sier Joker-Byggtorgets sportsdirektør.

Tour Alsace-etappen til Station du Lac Blanc var en strabasiøs affære for alle involverte lørdag, men spesielt brutalt ble kongeetappen for Markus Hoelgaard.

Joker-Byggtorget-rytteren syklet 160 kilometer over åtte fjelltopper med pneumothorax, hvilket ga 21-åringen store smerter i brystkassen.

– Han fikk veldig vondt på fjelletappen og kjente press på brystet. Men han fullførte likevel etappen. Han er en skikkelig tøffing, sier Svein Erik Vold, sportsdirektør hos Joker-Byggtorget, før han forklarer skadesituasjonen nærmere.

– Det er en spesielt sak, en type punktert lunge. Det er snakk om en brist på hinnen mellom brystveggen og lungen, der det da har kommet inn luft. Dette er ganske sjeldent, men skjer noen ganger med unge, tynne mennesker. En slitasjeskade, forklarer sportsdirektøren.

Hoelgaard startet ikke fjerde etappe i det franske rittet. Klatretalentet fra Ålgard ligger nå på sykehus i Mulhouse i det østre Frankrike, hvor han har blitt drenert for luft i brystet.

Det er ukjent hvor lenge Hoelgaard blir holdt utenfor konkurranse, men Joker-rytteren skal ikke sykle Norgescupen i Stjørdal. En potensiell deltakelse i Tour de l’Avenir (20-27 august) står også i fare for å ryke.

– Det er usikkert hvor lenge han blir ute. Legene vil vurdere det fortløpende, sier Vold.

Tour Alsace 2016
Joker-Byggtorget maktet ikke å forsvare Vegard Stake Laengens 2015-tittel i Tour Alsace. Det norske kontinentallaget plasserte tre ryttere topp 15 på prologen og plukket tre topp ti plasseringer med Adrian Aas Stien underveis, men kom til kort på etappen til Station du Lac Blanc, hvor håpet om en topplassering sammenlagt smuldret hen.

– Aldri før har det vært en så hardt kongeetappe, ingen hadde styringen og det ble et ekstra hardt løp, sier Vold.

– Vi kom bakpå med en gang og var uheldige med Markus som sleit. Men Ole Forfang gjorde en veldig bra jobb for Bjørn Tore Hoem, selv om Bjørn Tore fikk det litt på nest siste fjell.

– Adrian gjorde tingene sine bra. Men jeg må si Ole har imponert veldig. Han er en skikkelig power-rytter med mye trøkk. Han er virkelig en spennende allrounder, avslutter sportsdirektøren hos Joker-Byggtorget.

Tagget med: , ,

Les også disse