- BEKYMRET: Jakob Fuglsang liker dårlig at at han blir satt i forbindelse med dopinglegen Michele Ferrari. - Jeg er ekstremt bekymret over at slike rykter kan bli spredd om meg til pressen, sier 34-åringen i en kommentar.(Photo by Justin Setterfield/Getty Images)

Fuglsang bryter stillheten

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 4.02.20 10:41

Del på    

– Jeg avviser at jeg har møtt Dr. Ferrari, sier dansken.

(procycling.no): Etter er døgn med stillhet, begynte det motvillig å skje ting etter at VG, i samarbeid med Politiken og Danmarks Radio avslørte at CADF (sykkelsportens egent antidopingforbund) hadde skrevet en konfidensiell rapport der de blant annet hevder at deres etterretning indikerer at Jakob Fuglsang er under Michele Ferraris dopingprogram.

Først ønsket verken dansken eller hans arbeidsgiver å kommentere saken. Deretter slapp det kasakhstanske laget en pressemelding der de – ikke overraskende – benektet all form for samarbeid med den livstidsutestengte legen.

Les også: Cort uttaler seg om Fuglsang-saken: – Det er noe dritt

– Laget krever fra alle tilknyttede ryttere at de til enhver tid overholder alle forpliktelser i tråd med antidopingreglene. Det inkluderer et forbud mot å samarbeid med leger eller andre individer som er utestengt. Laget samarbeider ikke med noen mistenkelige leger som Dr. Michele Ferrari. Rytterne kan ikke konsultere eksterne leger eller får behandling, som er relatert til deres prestasjoner, sto det blant annet å lese i pressemeldingen.

– Bekymret over ryktespredning

Litt senere på daget fjernet også Fuglsang bladet fra munnen, etter at han og lagkamerat Aleksej Lutsenko i en felles uttalelse fra Astana først «ikke ønsket å kommentere en rapport basert på indikasjoner og rykter»:

– Jeg avviser at jeg har møtt Dr. Ferrari. Jeg har ikke kjennskap til noen rapport og jeg kan bekrefte at det ikke er noen antidopingmyndigheter som har åpnet sak mot meg. Derfor har jeg ingen sak jeg kan svare på. Jeg er ekstremt bekymret over at den slags rykter spres via pressen, skrev Fuglsang i en tekstmelding til utvalgte nyhetsredaksjoner og som han i tillegg publiserte via profiler i sosiale medier.

Se dette innlegget på Instagram

Statement

Et innlegg delt av Jakob Fuglsang (@jakobfuglsang_official)

Rapporten på 24 sider fra CADF har lekket ut til pressen via VG, Politiken og Danmarks Radio. Den inneholder ikke fellende bevis mot dansken, og konkluderer også med at på grunn av deres lave profil og fravær i sosiale medier «kan ikke koblingen mellom Michele Ferrari og sønnen Stefano Ferrari og rytterne fra Astana Pro Team, bekreftes gjennom åpne kilder», skrev VG.

Les hele avsløringen til VG Sporten her!

De tre avisene hevder de har snakket med 12 kilder som uavhengig av hverandre hevder at Fuglsang har samarbeidet med den tidligere legen til Lance Armstrong. Dersom det skulle finnes bevis på at Fuglsang på noen vis har konsultert seg med Ferrari, kan det i seg selv være nok til å utløse sanksjoner mot utøveren.

Ferraris tilsvar: – Aldri dømt for doping

Den italienske legen er selv meget mediesky, men valgte å kommentere det han omtaler som en«bløff» fra Politiken, Danmarks Radio og VG, mandag ettermiddag:

«Nok en gang føler jeg meg dessverre tvunget til å tilbakevise den siste bløffen i mediene som involverer meg. Følgende er mitt svar til den«hemmelige rapporten»nevnt av den danske avisen Politiken:

  • Jeg har ikke hatt noe samarbeid med utøvere fra Team Astana på over 10 år.
  • Jeg har ikke vært i Monaco/Nice på minst 12 år.
  • Jeg har aldri sittet på en scooter/motorsykkel i hele mitt liv, langt mindre kjørt motopes for en syklist
  • Jeg var ikke i Vuelta Katalonia i 2019. Jeg har ikke vært fysisk til stede på et eneste ritt siden 1994
  • Rapporten baserer seg på falske rykter fra partene som er involvert
  • Jeg har ingen base i Lugano, et sted jeg aldri har vært.
  • Jeg har aldri blitt dømt for doping»

PS: Dr. Michele Ferrari ble i juni 2012 siktet av USADA (det amerikanske antidopingbyrået) for oppbevaring og salg/formidling av forbudte preparater. Ettersom Ferrari ikke formelt motsatte seg tiltalen, ble han utdelt en livstidsutestengelse fra all befatning med toppidrett fra og med det påfølgende måneden.

Tagget med: ,

Les også disse