André Greipel i nye farger. Foto: Arkéa Samsic

Frustrert Greipel hindret av afrikansk talent

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 25.01.19 09:17

Del på    

Tyskeren stadig uten seier for Arkea Samsic.

(procycling.no): Etter fire etapper av Tropicale Amissa Bongo står André Greipel stadig uten seier. Den tyske spurteren jakter dermed ennå sin første triumf i fargene til sitt nye lag, Arkea Samsic.

I spurten på den 120 kilometer lange etappen fra Mitzic til Oyem ble Greipel forhindret fra å komme frem avslutningen, og dagen endte i en frustrerende fjerdeplass for veteranen.

Ifølge Greipel var det en uvøren Biniyam Ghirmay, den 18-årige sjokk-vinneren av etappe tre fra det eritreiske laget, som ødela spurten for ham.

– Jeg hadde stor fart da jeg kom ut fra bakhjulet hans, men da jeg skulle gjøre spurten min ble jeg presset inn mot gjerdet. Han tvang meg til å bremse. Spurten var over før jeg kunne begynne å spurte… Sånn ble det, sier en skuffet Greipel på lagets hjemmeside.

Talent straffet

Etappen ble vunnet av Lorrenzo Manzin (Vital Concept), som tuktet italienerne Niccolo Bonofazio (Direct Energie) og Matteo Pelucchi (Androni Giacattoli) i spurten. Ghirmay ble straffet av rittjuryen og deplassert 78.plass.

Etapperittet i Gabon er Greipels første ritt med det franske prokontinentallaget Arkea Samsic etter vinterens overgang fra Lotto Soudal, laget 36-åringen hadde syklet for siden 2012. Greipel står foreløpig med fire topp fem plasseringer på rad, etter den fjerde etappen som startet med en to timer lang forsinkelse.

Det var en lang dag. Starten ble forsinket med to timer, fordi syklene som ble transportert med tog og bil fra Franceville kom veldig sent, sier Sebastian Hinault, sportsdirektør i Arkea Samsic.

Arrangøren valgte derfor å korte ned etappen.

– Etter fire etapper står vi med fire topp fem plasseringer. Vi klarer ikke å sette ballen i mål og det er frustrerende, men vi forholder oss rolige og positive. I morgen går vi for seier.

På etappe fem venter trolig en ny massespurt på den 120 kilometer lange veien mellom Bitam og Mongomo, som svinger innom Cameroon før målgang i Ekvatorial-Guinea.

Tagget med: ,

Les også disse